Gemeente Spijkenisse


Pieten ook dit jaar weer aanwezig in gemeentehuis

28 november 2008

Zwarte Pieten in het Stadhuis

Sinterklaas is weer in het land en ook dit jaar werd hij met groot enthousiasme in de gemeente Spijkenisse onthaald. Vele kinderen stonden te juichen aan de kade toen hij aankwam en hartelijk welkom werd geheten door de burgemeester.

De sint zelf draagt de gemeente ook een warm hart toe. "Ik wil dan ook graag iets terugdoen. Vorig jaar heb ik een paar van mijn pieten een dagje in het gemeentehuis aan de balie mee laten helpen. Dat is erg goed ontvangen en ook de pieten vonden het erg leuk. Daarom heb ik besloten ook dit jaar weer een paar pieten te sturen". Sinterklaas doet dan ook een oproep aan alle kinderen in Spijkenisse. "Kom vooral even een kijkje nemen in het gemeentehuis. Wie weet krijg je dan zelfs nog wel wat lekkers mee naar huis."

Ook de medewerkers van publiekszaken zelf vinden het erg leuk dat de pieten weer komen en zullen ze dan ook hartelijk welkom heten. De pieten zelf kunnen ook niet wachten. "Alhoewel het al wel weer een jaartje geleden is dus ik moet wel weer even op het hoofd krabben hoe alles ging", zegt een van de pieten toch wat zenuwachtig. "Maar met wat hulp gaat dat vast helemaal goedkomen."

De pieten zijn op woensdag 3 december van acht uur 's-morgens tot drie uur 's-middags achter de balies van het gemeentehuis aanwezig.