Gemeente Zoetermeer

Sinterklaas en Zwarte Pieten bezoeken de VrijeTijdsCentra

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht, want we zitten allemaal even recht!. Met het Sinterklaasfeest in het vooruitzicht is voor kinderen weer een leuke en spannende tijd aangebroken. Op woensdag 3 december organiseren de drie VrijeTijdsCentra (VTC) Voorweg, Rokkeveen en Zegwaartseweg een swingend Sinterklaasfeest voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Swingpieten bij VTC Voorweg

De hoofdpiet heeft laten weten dat hij met een flink aantal swingpieten op woensdag 3 december op VTC Voorweg een swingend feestje komt geven. Het feest start vanaf 13.00 uur met verschillende zwarte pietenactiviteiten zoals taaitaaipop versieren, een pakjesrace en een spannende Sinterklaasspeurtocht over het terrein. Daarna geven de swingpieten een knallend optreden. Voor iedereen die mee swingt en zingt heeft de hoofdpiet een verrassing.

Het feest is van 13.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie belt u 079-346 9525.

Spelletjespieten bezoeken VTC Zegwaartseweg en VTC Rokkeveen

Sinterklaas neemt elk jaar ontzettend veel zwarte pieten mee naar Nederland.

Dit jaar neemt hij zelfs een aantal spelletjespieten mee en die bezoeken vanaf 13.30 uur de VTC Zegwaartseweg voor een middag vol met verschillende pietenspelletjes. En wie zoet is krijgt lekkers in het pietenrestaurant. Als Sinterklaas weer in Nederland is mogen alle kinderen hun schoen zetten. Ook de kinderen van VTC Zegwaartseweg. Kinderen die vanaf 20 november hun schoen hebben gezet, zien tijdens het Sinterklaasfeest of zwarte Piet er iets in heeft gestopt. De pietenspelletjesmiddag is van 13.30 tot 16.00 uur. Voor meer informatie belt u 079 346 9490.

De Sint heeft het natuurlijk in deze tijd van het jaar erg druk en kan niet op alle drie de VrijeTijdsCentra tegelijk zijn. Daarom brengt Sinterklaas dit jaar VTC Rokkeveen een bezoek tijdens de pietenspelletjesmiddag. Kinderen kunnen Sinterklaas natuurlijk een handje of een tekening geven, maar ook samen met Sinterklaas een pietenspelletje doen. De pietenspelletjesmiddag is van 13.30 tot 15.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan bij VTC Rokkeveen, Prismalaan 26, telefoon (079) 346 9418.

Openingstijden en prijzen

De VTC zijn woensdag 3 december geopend van 12.00 tot 17.30 uur. De kosten voor het swingpieten- of pietenspelletjesfeest zijn 1,00.

Kinderen met een ZoetermeerPas krijgen bij inlevering van voordeelcheque 11 een gratis jaarkaart. Meer informatie staat op www.zoetermeer.nl/vrijetijdscentrum.