Gemeente Noordwijk

Noordwijk, 2 december 2008.

PERSINFORMATIE

Kroon op het werk `supertrio'.

Woensdagmiddag 3 december om 12.45 uur wordt met de officiële opening van het basketbalveldje in de wijk Duinpark de kroon gezet op het werk van Hilde Roetman, Zita Nelissen en Louise Oudshoorn, leerlingen van scholengemeenschap Northgo.

Het drietal won eerder dit jaar met hun idee dit verwaarloosde speelveldje op te knappen en te verbeteren een `Prachtwijken Award' en 1.000,-- om het idee te realiseren.

Wethouder Martijn Vroom (CDA), die de officiële opening zal verrichten: "Het idee past prima in het speelruimteplan van de gemeente Noordwijk. Daarom hebben wij als gemeente bij de realisatie van dit project ook een financiële inspanning gedaan. Eigenlijk is het een `quick win', een snelle actie waarmee je een goed resultaat boekt. Verder is het een goed voorbeeld van jongerenparticipatie dat in Noordwijk ook volop in de belangstelling staat.

Hilde, Zita en Louise hebben door hun idee en presentatie, eerder dit jaar bij de raadscommissie Werk & Welzijn, iets goeds in gang gezet en daarmee zichzelf gepromoveerd tot supertrio."

Het speelveld/basketbalveldje ligt op het binnenterrein tussen het Hendrik Vinkhof en het Jan Cramerhof in de wijk Duinpark.