Gemeente Zoetermeer

Eerste lustrum van Lokale Beursvloer Zoetermeer

Ook uitreiking vrijwilligersprijs en VIP-spelden

Woensdagavond 3 december vindt in 2Bhome de vijfde Lokale Beursvloer Zoetermeer plaats.

Op dit jaarlijks te houden platform maken vrijwilligersorganisaties, bedrijven en instellingen afspraken met elkaar over ondersteuning van het vrijwilligerswerk. Het gaat om advies en concrete hulp, huisvesting, materialen, vervoer en soms geld. In ruil daarvoor krijgt het leverende bedrijf de kans om met zijn werknemers een maatschappelijk nuttige activiteit te doen of aan naamsbekendheid te werken. Dit is een vorm van maatschappelijk verantwoord (of betrokken) ondernemen. Ieder jaar neemt het aantal koppelingen toe. In 2007 zijn er 103 koppelingen tot stand gekomen.

Wethouder Edo Haan opent de beursvloer met een slag op de gong. Na sluiting van beurs volgt de bekendmaking van het aantal gesloten matches.

Vrijwilligersprijs en VIP-spelden

Aansluitend aan de beursvloer reikt wethouder Haan de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2008 uit aan drie organisaties. De gemeente wil hiermee haar waardering uitspreken voor vrijwilligers en hun organisaties. Elk jaar wordt aan de uitreiking van de prijs ook een thema verbonden. Het thema van dit jaar is: enthousiasmeren van (jonge) vrijwilligers.

De Vrijwilligersprijs bestaat uit drie geldprijzen: EUR 1.000, EUR 500 en EUR 250.

Aansluitend krijgen vier genomineerde vrijwilligers de zilveren VIP-Speld uitgereikt uit handen van de heren J. Timmermans, directeur MOOI en J.F. van Oijen, voorzitter Stichting Vrijwilligerscentrale Zoetermeer. De speciaal ontworpen speld is een persoonlijke blijk van waardering van VIP Zoetermeer, het steunpunt voor vrijwilligerswerk.