Gemeente Leeuwarden

Bouw woningen aan Ymedam gestart

Bron: gemeente Leeuwarden (28-11-2008)

Aan de Ymedam in Leeuwarden realiseert PPS3Plus twaalf twee-onder-een-kapwoningen (koop) en vier woningen voor Noorderbreedte. Wethouder Wonen, Roel Sluiter, vierde vrijdagmiddag 28 november gezamenlijk met Noorderbreedte, PPS3Plus en overige betrokkenen de start van het project in Nieuw Mellens.

Op ludieke wijze werd door middel van een live-televisieverbinding contact gemaakt met de bouwplaats, zodat de bouw kon beginnen. Het woningbouwproject bestaat naast de koopwoningen uit vier groepswoningen voor Noorderbreedte. Elke groepswoningen heeft zes appartementen rondom een centrale huiskamer. Noorderbreedte biedt hier 24-uurs zorg.

Woonservicezones
De gemeente Leeuwarden ontwikkelt, samen met een aantal woningcorporaties en zorgaanbieders, dertien zogenaamde woonservicezones. De woningen van Noorderbreedte passen uitstekend in dit beleid. De zorgwoningen van project Ymedam vullen - samen met de inmiddels gerealiseerde zorgwoningen in Ludingawaard - de kwantitatieve opgave voor Bilgaard waar het gaat om beschermd wonen in.

PPS3Plus
Het woningbouwproject maakt onderdeel uit van de PPS3Plus. Dit is een publiekprivate samenwerking van de Gemeente Leeuwarden en WoonFriesland met de bouwbedrijven Friso Bouwgroep, Jorritsma Bouw en Aannemingsmaatschappij Noppert.