Gemeente Beek


Resultaten huisbezoeken ouderenadviseurs Spaubeek

In 2007 heeft de gemeente Beek in Spaubeek ouderenadviseurs ingezet. Deze ouderenadviseurs, vrijwilligers van Partners in Welzijn, hebben huisbezoeken afgelegd waarbij samen met de ouderen de woon- en leefsituatie is bekeken. Ook werd tijdens deze gesprekken informatie gegeven over de mogelijkheden op het gebied van zorg en welzijn (zoals hoe moet een aanvraag voor een woningaanpassing worden ingediend of kent de gemeente een maaltijdvoorziening? e.d.).

Deze gesprekken zijn voor onze gemeente erg belangrijk geweest, want zo hebben wij een goed inzicht gekregen in de behoeften van onze inwoners. Ook zijn de knelpunten in beeld gebracht.

Nu is de tijd aangebroken om de resultaten te bespreken. Wij nodigen inwoners uit Spaubeek van 55 jaar en ouder uit voor een bewonersavond op 8 december as. om 19.00 uur in het wijksteunpunt in de Hoeverresidentie, Musschenberg 45 te Spaubeek. Op deze avond krijgt u, onder het genot van een kopje koffie, een terugkoppeling van de huisbezoeken én de door u ingebrachte aandachtspunten. Daarnaast zal Partners in Welzijn aangeven welke welzijnsactiviteiten voor 2009 gepland staan.

Wij willen u graag laten zien welke stappen zijn ondernomen om u, als oudere, zo lang en zo prettig mogelijk zelfstandig in uw woning te laten wonen.

Wij hopen u dan ook op 8 december a.s. op de bewonersavond te mogen begroeten.