Meteo Consult lanceert Weather Pro voor iPhone

03/12/2008 09:57

Meteo Consult

Interessant nieuws voor bezitters van een iPhone. Meteo Consult brengt de Nederlandstalige versie uit van Weather Pro, een zeer gebruiksvriendelijke en overzichtelijke weerapplicatie voor de I-Phone die de afgelopen weken ongekend populair is geworden.

. Voor Apples iPhone worden veel applicaties ontwikkeld die via de Apple Store kunnen worden gedownload. Het gemakkelijk te navigeren Weather Pro is in een aantal landen tot de toptien doorgedrongen van meest gedownloade programma's. Aan het eind van november stond het in Duitsland zelfs op de eerste plaats! Veel enthousiaste reacties zijn te lezen op http://www.iphoneclub.nl/.

Weather Pro maakt volledig gebruik van de GPS-mogelijkheden van de iPhone. Zo wordt, waar men ook is, meteen de verwachting voor de betreffende plaats gegeven. Daarvoor is een database beschikbaar met meer dan 300.000 plaatsen over de hele wereld. De verwachting wordt voor elke periode van 3 uur en tot zeven dagen vooruit gedetailleerd getoond, met duidelijke afbeeldingen en getallen.

Verder kunnen in Weather Pro natuurlijk ook radarbeelden opgevraagd worden. Voor Nederland, maar ook België, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten. Satellietbeelden zijn er voor Europa. De beelden kunnen opgehaald en afgespeeld worden in filmpjes waarbij zowel volledige zoom als panning (het met de vingers verschuiven van het gehele weergavebeeld) mogelijk zijn. De grafische kwaliteit is uitstekend en tevens wordt op een verrassende manier ingespeeld op de mogelijkheden van het toestel zelf.





http://www.weer.nl