Gemeente Lochem


Hennepconvenant ondertekend

De gemeenten Lochem, Brummen, Voorst en Zutphen trekken samen op met de politie IJsselstreek, het Openbaar Ministerie, het energiebedrijf en de woningbouwcorporaties(*) om illegale hennepteelt te bestrijden. Hiervoor hebben alle partijen op 28 november het 'Convenant aanpak hennepteelt politiedistrict IJsselstreek' ondertekend in het oude stadhuis van Zutphen. Ze gaan gezamenlijk een vuist maken tegen de illegale teelt van hennep. Het convenant treedt op 1 januari 2009 in werking.

Het doel van het convenant is om door beter overleg en samenwerking de teelt en verkooplocaties van illegale hennep op te sporen. Iedere ondertekenaar zet zich op eigen wijze in om de pakkans te vergroten. Zo is de politie verantwoordelijk voor het opsporen en oprollen van kwekerijen. Het Openbaar Ministerie vervolgt deze. Hierbij kijkt het Openbaar Ministerie ook naar opbrengsten van eventuele eerdere oogsten. De woningcorporaties zeggen de huur op en de huurder draait op voor alle schade in de woning. De huurder verliest dus zijn woning. Het energiebedrijf sluit bij fraude de stroom af. De kosten van de illegaal afgetapte elektriciteit zijn voor rekening van de contracthouder van de aansluiting.


* Alliander,Spectrum Wonen, Woningbedrijf Warnsveld, Woningstichting Brummen, Woningstichting de Groene Waarden, Woningstichting Eerbeek, Woningcorporatie Goed Wonen, Woningcorporatie Ons huis Apeldoorn,Woonbedrijf Ieder1