Gemeente Voorschoten

december

Extraatje in dure maand december

geld klein December is voor veel mensen een dure maand. Zeker voor wie een bijstandsuitkering heeft, of een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Deze huishoudens krijgen van de overheid daarom iets extra's. In december 2008 hebben zij recht op een eenmalige gift van vijftig euro. Wie een bijstandsuitkering heeft, krijgt het geld automatisch op zijn rekening gestort. Anderen kunnen een aanvraag doen bij de gemeente Voorschoten.

Waarom deze regeling?

De gemeente Voorschoten en het Rijk geven mensen die het hard nodig hebben graag een financieel steuntje in de rug. Er is daarom landelijk 50 miljoen euro beschikbaar gemaakt, wat neerkomt op een gift van vijftig euro per huishouden. Misschien komt u hier ook voor in aanmerking. Ook kan het zijn dat u recht heeft op andere vergoedingen van de gemeente. Honderdduizenden huishoudens maken hier namelijk geen gebruik van. Ze laten het geld (zoals bijzondere bijstand of kwijtschelding gemeentelijke belasting) liggen, vaak omdat ze denken er niet voor in aanmerking te komen.

Voor wie?

Mensen met een bijstandsuitkering (Wwb-) uitkering krijgen het geld automatisch op hun rekening gestort. Zij hoeven niets te doen. De huishoudens zonder uitkering maar met een inkomen tot 120% van het minimum, kunnen ook in aanmerking komen voor deze 50^ euro als zij aan een aantal voorwaarden voldoen.

Wilt u weten of u hier ook voor in aanmerking komt? Lees verder
* 3 december 2008