ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Marjolein ten Kroode wint ICT Personality Award 2008

3 december 2008


Marjolein ten Kroode (rechts) krijgt de ICT Personality Award 2008 uit handen van Harold Goddijn (winnaar van vorig jaar). Download hier de high res foto.

Marjolein ten Kroode, lid Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank, is gekozen tot ICT Personality 2008. De verkiezing werd bekend gemaakt tijdens het Nationaal ICT~Gala op 2 december 2008. Ten Kroode krijgt de ICT Personality Award, omdat zij ICT met succes inzet bij de grootschalige vernieuwing van het uitkeringstraject binnen de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dankzij deze moderniseringsslag bedient de SVB het gros van haar 4,9 miljoen klanten in binnen- en buitenland via de digitale snelweg.

ICT~Office kent jaarlijks de ICT Personality Award toe aan een persoon die zich positief heeft onderscheiden op het gebied van ICT. Marjolein ten Kroode laat volgens het juryrapport als "beheerste veranderaar" zien dat ICT een middel is om tot oplossingen te komen. Zij heeft in dit proces ook oog voor burgers die hulp nodig hebben, zoals laaggeletterden en allochtonen, door hen te helpen via persoonlijke dienstverlening. Ten Kroode excelleert volgens de jury op het snijvlak van persoonlijke dienstverlening en ICT. De vernieuwing bij de Sociale Verzekeringsbank is een showcase dat er veel goed gaat bij ICT-projecten bij de overheid. Het professionele opdrachtgeversschap van Ten Kroode naar ICT-bedrijven speelt hierbij ook een rol.

De ICT Personality Award maakt deel uit van de Nationale ICT~Awards, die bijdragen aan de stimulering en de imagoverbetering van ICT in bedrijfsleven, non-profit en overheid. Eerdere winnaars van de ICT Personality Award zijn Harold Goddijn (2007), Jan Kees de Jager (2006), Paul t Hoen (2005), Siep Eilander (2004), Clifford Sobel (2003), Joop van Lunteren (2002), Cees Neggers en Boudewijn Nederkoorn (2001) en Ton Risseeuw (2000). Meer informatie: www.ictawards.nl

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

---

Noot aan de redactie (