Gemeente Stein


Eindejaarsuitkering voor Steinse minima

Alle gemeenten in Nederland hebben éénmalig de mogelijkheid om huishoudens met een laag inkomen 50,- te geven, een soort eindejaarsuitkering dus. De gemeente Stein wil haar minima daar ook van laten profiteren.

Voor wie?
Iedereen vanaf 18 jaar die woonachtig is in de gemeente Stein en een inkomen heeft dat lager is dan 120% van de bijstandsnorm, kan in aanmerking komen voor 50,- per huishouden. Iedereen die bekend is bij de afdeling Werk en Inkomen komt automatisch in aanmerking voor deze eindejaarsuitkering.

Wat te doen?
Als u bekend bent bij bovengenoemde afdeling, dan hoeft u niets aan te vragen. U ontvangt bij de uitkering van 15 december aanstaande meteen dit extra bedrag. Hiervan ontvangt u ook nog een brief. Een groep inwoners die mogelijk ook recht op deze eindejaarsuitkering hebben, krijgen een aanvraagformulier toegestuurd. Als u niets ontvangen heeft, maar wel van mening bent er recht op te hebben, dan moet u zelf actie ondernemen.

Check of u tot de doelgroep behoort
Om te beoordelen of u tot de doelgroep behoort, wordt gekeken naar uw inkomen over de maand november 2008. Er wordt uitgegaan van uw maandelijkse inkomen van u én uw eventuele partner. Het gaat niet om de soort inkomsten, maar om de hoogte van uw inkomsten! Let op: sommige inkomsten zijn per 4 weken, zodat deze naar een maand omgerekend moeten worden. Vergelijk uw maandelijkse inkomen met de onderstaande bedragen zodat duidelijk wordt of u ervoor in aanmerking komt.

Overzicht maandbedragen november 2008 tot 120% van de bijstandsnorm, exclusief vakantietoeslag:

1.457,75 voor een echtpaar of ongehuwd samenwonenden beiden 21 jaar of ouder.

1.311.97 voor een alleenstaande ouder, van 21 jaar of ouder.
1.020.43 voor een alleenstaande, van 23 jaar of ouder.

Voor personen ouder dan 65 jaar:

1.531,42 voor een echtpaar of ongehuwd samenwonenden.
1.376,65 voor een alleenstaande ouder.

1.116,19 voor een alleenstaande.

Verblijft u in een inrichting dan zijn de normbedragen: 324,61 voor een alleenstaande / alleenstaande ouder van 21 jaar of ouder.
504,90 voor een echtpaar / samenwonenden.

Persoonlijke situatie
Uw persoonlijke situatie kan aanleiding zijn voor lagere maandbedragen. Staat uw situatie er niet bij, kijk dan op www.50eurovoorminima.nl en selecteer de gemeente Stein.

Aanvraagformulier
Een aanvraagformulier kunt u ophalen bij de receptie in het gemeentehuis, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis of bij het Zorgloket. Of klik hier om het te downloaden.

De ingevulde formulieren met bijbehorende bewijsstukken stuurt u retour naar:
Gemeente Stein
Afdeling Werk en Inkomen
Postbus 15
6170 AA STEIN

Aanvragen kunnen ingediend worden tot 1 februari 2009, dus wees er op tijd bij!

Meer informatie
Wilt u meer informatie of telefonisch een aanvraagformulier aanvragen? Neem dan tussen 09.00uur en 10.00uur contact op met de gemeente via telefoonnummer 046-435 93 93.