Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Inspirerend bezoek wethouder Schrijer aan winkelgebieden

Wethouder Dominic Schrijer bezocht woensdagochtend 26 november de winkelgebieden Oudedijk, het Middelpunt en de Crooswijkseweg. Deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling én diverse ondernemers informeerden hem over de huidige situatie van de ondernemers. Ook liet de wethouder zich op de hoogte stellen van de maatregelen die genomen zijn en nog genomen zullen worden. Deze vloeien voort uit de beoogde verbeteringen, die in het Actieprogramma Winkelgebieden zijn vastgelegd.

De gemeente Rotterdam en de deelgemeenten hebben 22 winkelgebieden in Rotterdam aangewezen die qua functie of branchering verbeterd dienen te worden. In Kralingen-Crooswijk gaat het om de winkelgebieden Oudedijk, het Middelpunt en de Crooswijkseweg. Algemeen uitgangspunt is dat de deelgemeente deze winkelgebieden wil handhaven en waar mogelijk versterken. Hiervoor wordt door de gemeente en de deelgemeente, in samenspraak met de winkeliersverenigingen, een plan van aanpak opgesteld. Bij de uitvoering zal de winkelstraatmanager betrokken worden onder aansturing van de deelgemeente.

Wethouder Dominic Schrijer (rechts) en deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling praten met de eigenaar van Sportshop Kralingen, een nieuwe zaak aan de Oudedijk.

Tijdens het werkbezoek bleek Dominic Schrijer een enthousiaste pleitbezorger voor het in de markt zetten van merknamen. Aan de kersverse ondernemer, die sinds een maand Sportshop Kralingen aan de Oudedijk runt, gaf hij allerlei praktische tips om bijvoorbeeld het bij jongeren populaire streetleague voetbal te gebruiken ter promotie van zijn sportartikelen. Ook het gegeven dat de Oudedijk volgens Gerard Schuiling de bewuste weg uit de gezegde Zo oud als de weg naar Kralingen is, liet de wethouder niet onberoerd: Als de Oudedijk de oudste straat van Rotterdam is, kun je daar in ieder geval iets mee doen door middel van de uitstraling van het gebied.

Dat Kralingen inderdaad een bijzonder karakter heeft en dat ondernemers dat kunnen inzetten, benadrukte Maarten Pieterse in zijn onderhoud met de wethouder. De woordvoerder van de belangenvereniging Oudedijk i.o. overhandigde aan Dominic Schrijer het boekje Historisch Kralingen. De wethouder nam dit dankbaar in ontvangst en liep ermee onder zijn arm naar de oude en nieuwe ondernemers bij de Oudedijk, het Middelpunt en de Crooswijkseweg.