Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Snelle oplossingen tijdens wijkschouw in Nieuw Crooswijk

Voorzitter Gerard Schuiling en dagelijks bestuurder Lucas de Boer kregen tijdens de wijkschouw in Nieuw Crooswijk niet alleen klachten van de bewoners, maar ook heel wat goede ideeën. Zo hebben drie bewoners van de Rakstraat het idee ingediend om een buurteetcafé te maken, waar bewoners uit hun straat en omgeving elkaar kunnen ontmoeten.

Mario Bahlmann vertelde enthousiast over het idee dat hij samen met Eveline van der Niet en Marco Kuijt bij de deelgemeente heeft ingediend: Wij willen op het binnenterrein achter de woningen een moes- en kruidentuin aanleggen voor de buurt. Daarnaast willen we in de voormalige slagerij een eetcafé maken. Wij hebben hier vier tot vijf keer per jaar een Opzoomeractiviteit in de straat. Er wonen heel actieve bewoners en we gaan het eetcafé zelf onderhouden. De ruimte kan volgens Mario Bahlmann ook gebruikt worden voor muziek of kunst.

Verhard pad

Tijdens de wijkschouw in Nieuw Crooswijk kwam natuurlijk ook de buitenruimte uitvoerig aan bod. Wij gaan zorgen dat dit zandpad op korte termijn betegeld wordt, antwoordde portefeuillehouder Lucas de Boer kordaat. Bewoner Steef van Hengel had tijdens de rondwandeling gewezen op het pad dat tussen twee verharde paden bij het sportcomplex Schuttersveld is ontstaan. Mensen nemen de kortste weg en dan krijg je een illegaal pad, aldus Steef van Hengel.

Wijkregisseur Iris Breeman belde meteen de Roteb over de huisraad op de stoep aan de Wandeloordstraat.

Aan de Wandeloordstraat werden de deelnemers aan de wijkschouw geconfronteerd met een hoop huisraad op straat. Waarschijnlijk door een tijdelijke bewoner van de leegstaande panden op straat gegooid, zei een van de bewoners. Tijdelijke bewoners die verhuizen en van hun huisraad af willen, kunnen 0800-1545 bellen. Dan komt de Roteb binnen drie dagen om alles op te halen. Het is wel de bedoeling dat het netjes op straat wordt weggezet en niet zoals hier, merkte dagelijks bestuurder Lucas de Boer op.

Dagelijks bestuurder Lucas de Boer bekeek met bewoners van de Crooswijksebocht de rommel in de jachthaven aan de Rotte.

Crooswijksebocht

Na een kort bezoek aan René Bos, directeur van openbare basisschool De Waaier aan de Rusthoflaan, ging de wandeling naar de Crooswijksebocht. Daar stonden al enkele bewoners te wachten om de bestuurders van de deelgemeente te wijzen op de rotzooi bij de jachthaven in de Rotte. We hebben al heel vaak met de dienst Sport en Recreatie gebeld, maar er gebeurt niks. Het wordt alleen maar erger, klaagde een van de bewoonsters. Lucas de Boer en Gerard Schuiling zegden toe dit probleem op korte termijn met de betrokken dienst te gaan bespreken. Na afloop werd in buurtwinkel t Praethuys aan de Paradijslaan nog even nagepraat en verdere afspraken gemaakt over alle zaken die onderweg aan de orde kwamen.