Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

44e Boterletter zeilwedstrijden in weer en wind

Op de Kralingse Plas vonden zaterdag 29 en zondag 30 november de 44e boterletter zeilwedstrijden plaats. Vanuit de Rotterdamsche Zeilvereeniging (R.Z.V.) voeren 215 boten elk vier wedstrijden op de Kralingse Plas. De prijzen werden zondagmiddag onder andere door portefeuillehouder Michel de Visser uitgereikt.

Zaterdag 29 november stond er een licht briesje en kregen de laatste deelnemers nog te kampen met afnemende wind. Vlak voor het donker werd, waren ze weer op de kant. Zondag 30 november daarentegen werden de zeilers geplaagd door sneeuw en hagel. Dit mocht echter de voortgang van de wedstrijd niet belemmeren. Met een laag sneeuw op het dek en dik ingepakt begonnen ruim 300 zeilers aan de tweede zeildag.

Rotterdam was met ruim 50 zeilers, zeilsters en zeilertjes ruim vertegenwoordigd. Ook in de uitslagen waren de Rotterdammers goed vertegenwoordigd met 5 eerste plaatsen, 3 tweede plaatsen en 6 derde plaatsen.

Michel de Visser reikte zondagmiddag 30 november een aantal prijzen uit aan de langzaam opwarmende winnaars van de 44^e boterletter zeilwedstrijden (Foto's: Peter Wismeijer)