AutoRai

Geheel nieuwe Mazda3 vijfdeurs Hatchback onthuld

(12/3/2008)
Mazda Motor Corporation onthult vandaag op de Autosalon van Bologna de nieuwe Mazda3 Hatchback. De Wereldpremière volgt op die van de nieuwe Mazda3 Sedan op de Los Angeles Auto Show 2008, halverwege november. De compleet nieuwe Hatchback heeft vanzelfsprekend dezelfde kenmerken als de Sedan, met het accent op sportief rijplezier en een dynamisch ontwerp, met veel aandacht voor milieu en veiligheid.

De eerste generatie Mazda3 stelde binnen zijn klasse de nieuwe norm op het gebied van rijplezier en afwerkingskwaliteit. Vijf jaar later staat de teller van het aantal verkochte eenheden op 1,8 miljoen stuks en staan er 90 prijzen en onderscheidingen in de prijzenkast van de Mazda3. De nieuwe Mazda3 erft de goede eigenschappen van zijn voorganger, maar geeft ook uiting aan de toenemende aandacht voor het milieu, de snelle groei van de automobiliteit en de groeiende verscheidenheid aan criteria die mensen hanteren bij het beoordelen van een auto.

De nieuwe Mazda3 werd gezamenlijk ontwikkeld door de Japanse, Amerikaanse en Europese R&D teams in het kader van Mazdaâs lange termijnvisie voor technologische ontwikkeling, aangeduid met âDuurzame Zoom-Zoomâ, waarmee Mazda het bereiken van harmonie tussen rijplezier enerzijds en het behalen van milieu- en veiligheidsdoelstellingen anderzijds beoogt. Dit streven heeft een nieuwe Mazda3 opgeleverd, die wat betreft rijprestaties en vormgeving zijn voorganger op alle fronten overtreft en op het gebied van milieu en veiligheid zich tot de top van zijn segment mag rekenen.

Projectleider Yoshiyuki Maeda hierover, âWe wilden bovenal een auto maken die dankzij zijn geweldige rijbeleving meteen een onuitwisbare indruk zou maken. We legden de nadruk op het verkrijgen van dynamische en interactieve rijkwaliteiten en uitstekende milieu- en veiligheidsprestaties waartoe elke bestuurder zich direct aangetrokken zou voelen.

Om onze bedoelingen onder alle gebruiksomstandigheden tot uiting te laten komen werkten we er hard aan elk aspect van de rijkwaliteiten naar een hoger niveau te tillen.â