AutoRai

Chevrolet onthult Cruze WTCC op Bologna Motor Show

(12/3/2008)
Vandaag onthult Chevrolet tijdens de 33^ste editie van de Bologna Motor Show de nieuwe Chevrolet Cruze WTCC die in 2009 in het World Touring Car Championship (WTCC) wordt ingezet. Tijdens zijn eerste publieke optreden is de Cruze WTCC, de opvolger van de Nubira waarmee Chevrolet in de periode 2005-2008 14 WTCC-overwinningen behaalde, gestoken in de opvallende en nieuwe kleurstelling voor het raceseizoen 2009.

De racekleuren en het opvallende âvierdeurs coupéâ ontwerp van de Cruze WTCC benadrukken de nieuwe designtaal van Chevrolet in Europa die met de lancering van de straatuitvoering van de Cruze werd geïntroduceerd. Het ontwerp is het gevolg van een gezamenlijk inspanning van verschillende afdelingen binnen GM Europe, die werd gecoördineerd door Phillip Zak, Director Exterior Design van GM Europe. âIk ben zelf autosportliefhebber en was daarom zeer verheugd om bij dit project betrokken te zijn,â aldus Phillip Zak. âMijn belangrijkste aanbeveling aan het team was dat we voor een gedurfde, unieke en dynamische kleurstelling moesten gaan die opvalt op het circuit zoals de gedurfde en dynamische Cruze dat op de openbare weg tussen zijn concurrenten doet. Het ontwerp van de kleurstelling is asymmetrisch en onverwacht, waarbij we de grille van de Cruze hebben geaccentueerd, want dat is het wereldwijde gezicht van Chevrolet. Ik ben ervan overtuigd dat de Cruze WTCC zonder enige twijfel zal helpen het dynamische karakter van Chevrolet over te dragen.â

Het WTCC raceprogramma vormt een essentieel onderdeel van het marketingplan voor de Chevrolet Cruze, de nieuwe compacte sedan die in oktober werd onthuld tijdens de Parijs Motor Show. De Cruze wordt gekenmerkt door een hoogwaardig design en dito kwaliteit met een zeer uitgebreide standaarduitrusting.

De Bologna Motor Show (3-14 december) is één van de belangrijkste autoshows van Europa, waar zowel straat- als raceautoâs te bewonderen zijn. Daarnaast staat de show bekend om zijn indrukwekkende aantal autosportactiviteiten die ieder jaar honderdduizenden autoliefhebbers en autosportfans naar de Italiaanse stad trekken. Eric Nève, Manager Motorsport van Chevrolet Europe: âDe Bologna Motor Show is één van de meest bruisende autoshows in Europa. We konden ons geen betere plek wensen om afscheid te nemen van de Nubira, die daar voor de laatste maal zal racen (tijdens de showrace op 8 december), en om de nieuwe Cruze WTCC warm te verwelkomen. De nieuwe kleurstelling van de raceauto verwoordt precies datgene waar het bij Chevrolet om gaat: het is fris, kleurrijk, opvallend en âout of the boxâ.â

In aanloop naar zijn racedebuut, op 7 & 8 maart 2009 in Curtiba (Brazilië), ondergaat de Cruze WTCC momenteel een zwaar test- en ontwikkelingsprogramma, met aan het stuur de drie Chevrolet WTCC-coureurs Rob Huff, Nicola Larini en Alain Menu.