Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Bouw gezamenlijk reactiverings-centrum (03-12-2008)

Ziekenhuis St Jansdal en Zorggroep Noordwest-Veluwe hebben een joint venture overeenkomst getekend voor de bouw van een reactiveringscentrum. Beide organisaties worden elk voor vijftig procent aandeelhouder van het nieuwe centrum, dat direct aan het ziekenhuis wordt gebouwd en dat volgens planning rond februari 2011 in gebruik zal worden genomen.

In het reactiveringscentrum wordt de huidige reactiveringsafdeling van verpleeghuis Sonnevanck ondergebracht en zijn er in totaal veertig verblijfplaatsen beschikbaar voor mensen met een somatische aandoening. Daarnaast zijn er twaalf extramurale plaatsen voor dagbehandeling. Het centrum is voornamelijk gericht op het herstel van ouderen na ziekenhuisopname en betreft bijvoorbeeld patiënten die een CVA (Cerebraal Vasculair Accident) hebben doorgemaakt of die moeten herstellen van een gebroken heupoperatie. De twee organisaties hebben daarom de afspraak gemaakt dat de beschikbare plaatsen primair voor patiënten van ziekenhuis St Jansdal ter beschikking staan.

Aanleiding voor de bouw van het centrum is dat in de regio veel behoefte bestaat aan reactivering en dat er een tekort aan capaciteit is. Patiënten moeten daardoor soms langer dan noodzakelijk in het ziekenhuis verblijven, terwijl de patiënt zo snel mogelijk naar huis wil. Door realisatie van het reactiveringscentrum wordt de kwaliteit van zorg verbeterd; de hele keten, tot en met thuiszorg, kan door deze gezamenlijke inspanning worden gedekt.

De Zorggroep en het ziekenhuis hebben in de afgelopen jaren al een goede samenwerkingsrelatie opgebouwd. De twee organisaties exploiteren gezamenlijk de partnerkeuken en werken tevens samen op het gebied van inkoop, ketenzorg en orthopedie. De bouw van een reactiveringscentrum is in de ogen van de organisaties een logische vervolgstap. Wout Adema, voorzitter raad van bestuur St Jansdal (links) en Rinus van den Berge, voorzitter raad van bestuur Zorggroep Noordwest-Veluwe(rechts) ondertekenen de joint venture overeenkomst
---