Gemeente Boskoop


PERSINFO

Nummer : 800

Datum : 2 december 2008

College start voorbereidingsprocedure Groen-Direkt

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dinsdag besloten om een voorbereidingsprocedure te starten voor een tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning van het geldende bestemmingsplan voor Groen-Direkt. In afwachting van de verplaatsing naar het PCT-terrein in Hazerswoude-Dorp heeft Groen-Direkt de gemeente gevraagd voor maximaal drie jaar uit te mogen breiden op het huidige bedrijfsterrein aan de Middelburgseweg.

Het college van Boskoop wilde dit besluit pas nemen als er meer zekerheid zou zijn over de termijn waarop Groen-Direkt zich kan verplaatsen naar het PCT-terrein. Bovendien moest de tijdelijkheid van het bouwplan door Groen-Direkt worden gegarandeerd. Nu Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland heeft besloten om de voorgenomen verhuizing van Groen-Direkt in te passen in het huidige Streekplan Zuid-Holland Oost is die zekerheid er. Met Groen-Direkt heeft de gemeente goede afspraken gemaakt over de tijdelijkheid.

Groen-Direkt heeft besloten de locatie aan de Middelburgseweg te verlaten omdat deze locatie hen onvoldoende mogelijkheden biedt voor een efficiënte bedrijfsvoering. Het bedrijf heeft plannen zich binnen enkele jaren te vestigen op het PCT-terrein. Om de tijd tot aan de verhuizing te overbruggen, hebben zij de gemeente gevraagd om voor een periode van maximaal drie jaar een constructietent te mogen plaatsen op het huidige bedrijfsterrein.

Het tijdelijke bouwplan van Groen-Direkt past niet in het geldende bestemmingsplan. Medewerking van de gemeente is daardoor alleen mogelijk als het college van Boskoop besluit een tijdelijke ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan. Na uitvoerig overleg met de provincie en de gemeente Rijnwoude heeft het college van Boskoop besloten de voorbereidingsprocedure daarvoor te starten. Alle partijen vinden het van groot belang dat Groen-Direkt behouden blijft. Zij spelen een belangrijke rol voor de werkgelegenheid in deze regio, voor de honderden boomkwekers en de duurzame ontwikkeling van de Greenport regio Boskoop. Het vertrek van Groen-Direkt van het oude veilingterrein biedt bovendien straks kansen voor een duidelijke kwaliteitsverbetering voor het gebied. Vooruitlopend daarop heeft de gemeente Boskoop inmiddels het voorkeursrecht geclaimd op deze locatie. De nieuwe situatie wordt betrokken bij de ontwikkeling van de intergemeentelijke structuurvisie voor de Greenport regio Boskoop.


----------------------------------------------------------- Einde Persbericht -------------------------------------- Voor vragen kunt u terecht bij de medewerkers van Communicatie, tel. 219558 of 219553.