Gemeente Enkhuizen

De eerste editie van de Stadsvisiekrant Enkhuizen 2030 is uit!

Bij Weekblad de Drom van deze week treft u een extra krant aan: Stadsvisiekrant Enkhuizen 2030. Deze extra uitgave van de Gemeente Enkhuizen is speciaal bedoeld om u als inwoner van Enkhuizen uitgebreid te informeren over het project Stadsvisie Enkhuizen 2030. Wij willen graag van u weten hoe u vindt dat Enkhuizen er over 20 jaar uit moet zien. Hiervoor zijn drie mogelijke toekomstscenarios ontwikkeld. Deze scenarios staan uitgebreid in de krant maar ook op deze website beschreven. Tevens kunt u aan de hand van visuals en binnenkort ook een animatiefilmpje zien ook zien hoe het beschreven scenario eruit eventueel uit zou kunnen komen te zien. Wij willen uiteraard van u weten welk toekomstscenario uw voorkeur heeft. Via de reactiecoupon in de krant, het reactieformulier op onze website of tijdens het stadsdebat van 9 december a.s. in de Westerkerk kunt u uw voorkeur kenbaar maken. Wij hopen uiteraard dat u allemaal van u laat horen!

Stadsvisie
Het ontwikkelen van een de Stadsvisie Enkhuizen 2030 richt zich in de eerste plaats op het bedenken van ideeën op hoofdlijnen. De vraag Wat voor een stad wil Enkhuizen in 2030 zijn? staat hierin centraal. Met een stadvisie voor de toekomst wordt de richting bepaald waaraan de politiek en het bestuur van de stad zich kunnen vasthouden bij het nemen van besluiten. Het is dus belangrijk dat zoveel mogelijk belanghebbenden nadenken over de toekomst van Enkhuizen. Een diversiteit aan meningen, ideeën, belangen en aanpak voedt en verrijkt het proces en het uiteindelijke resultaat.

Denk ook mee over de toekomst van Enkhuizen!
Op 9 december a.s. wordt in het kader van het project Stadvisie Enkhuizen 2030 een groot Stadsdebat georganiseerd in de Westerkerk. Iedereen uit Enkhuizen of een ieder die economisch gebonden is aan of zich verbonden voelt met Enkhuizen, is van harte welkom om mee te denken en discussiëren over de toekomst van de stad. Tijdens het debat komen drie toekomstscenarios uitgebreid aan bod. Deze zijn vooraf vastgesteld door een groep van afgevaardigden uit de Enkhuizer bevolking, de zogenaamde expertgroep. In de eerste week van december valt de eerste editie van de Stadsvisiekrant Enkhuizen 2030 bij u in de bus. Hierin staan de scenarios uitgebreid beschreven en leest u alles over het participatietraject.

Kom allen naar het Stadsdebat op 9 december a.s. Het Stadsdebat vindt plaats in de Westerkerk op dinsdag 9 december 2008. Aanvang: 19.00 uur. U bent van harte welkom! Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl