Gemeente Coevorden

Veel publiek bij presentatie muntschat en opening fototentoonstelling

De presentatie van de muntschat en de opening van de fototentoonstelling in het Informatiecentrum 'Coevorden Beweegt' trok afgelopen vrijdag veel publiek. Maar liefst tachtig mensen bezochten het Kasteel.

Na de opening door wethouder Geert Braam en stadsarcheoloog Eric van der Kuijl konden belangstellenden de fototentoonstelling 'Afdeling Gevonden Voorwerpen' bekijken of de presentatie van de wethouder en de stadsarcheoloog bijwonen. De muntschat, bestaande uit dertig grote en kleine zilveren munten uit de periode 1380-1425, was alleen vrijdag te bekijken. Ze worden momenteel verder gereinigd, waarna ze naar het Koninklijk Penning Kabinet in Utrecht gaan. Daar wordt onder meer naar de precieze samenstelling en de herkomst van de muntschat gekeken.

De fototentoonstelling is nog tot 1 maart te bezoeken tijdens de openingstijden van het Informatiecentrum. Op grote panelen zijn de vele vondsten te zien die tijdens archeologische opgravingen in het centrum van Coevorden zijn gedaan.

Openingstijden informatiecentrum vanaf 1 december: Woensdag: 13.00 - 17:30 uur Donderdag: 13.00 - 17:30 uur (donderdagmiddag 4 december gesloten) Vrijdag: 10.00 - 13.00 uur Zaterdag: 10.00 - 13.00 uur