Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 03-12-2008

Politie zoekt getuigen beroving

ASSEN Maandagavond is een 49-jarige vrouw uit Assen beroofd van haar tas. Dat gebeurde op het Roerpad, het fietstunneltje onder de Europaweg. De vrouw fietste daar toen twee jongens, ook op de fiets, haar voorbijreden. Een van de twee pakte haar tas uit de fietsmand en beide gingen er vandoor. In de buurt van de tunnel was een man aan het hardlopen. Iets verder liepen twee vrouwen. De een had twee kleine witte hondjes en de ander had er drie bij zich. Zowel de hardloper als de dames met de hondjes hebben de daders van de beroving gezien. De politie wil daarom graag met hen in contact komen. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Assen, telefoon 0900 8844. (08-196472)

Auto tegen boom

NOORD SLEEN Een 28-jarige vrouw uit Nieuw Amsterdam raakte dinsdagmorgen gewond bij een ongeval op de Zweeloërstraat. Mogelijk door gladheid raakte het voertuig van de vrouw in een slip. Ze raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. De bestuurster is met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. (BPS 08-196550)

Fietser aangereden
HAVELTE Een 44-jarige vrouw uit Havelte raakte dinsdagmiddag gewond na een aanrijding op de Dorpsstraat. De vrouw fietste over de kruising van de Dorpsstraat met de Molenkampweg. Een 60-jarige bestuurster uit Havelte zag de fietser over het hoofd, vermoedelijk door de laaghangende zon. De fietser heeft een gebroken arm aan de aanrijding overgehouden. (BPS 08-196664)

Botsing tussen trekker en auto

FREDERIKSOORD Dinsdagmiddag is er een aanrijding geweest tussen een auto en een tractor.. De trekker, bestuurt door een 29-jarige man uit Frederiksoord, reed op de Burgemeester Wijnoldyweg en sloeg op de kruising linksaf de Molenlaan op. Op dat moment wilde een 24-jarige bestuurder van een personenauto de trekker inhalen. Een aanrijding was het gevolg. De bestuurder van de personenauto is naar het ziekenhuis gebracht ter controle. (BPS 08-196745)

Inbraak in bedrijfspand
MEPPEL In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Griendtsveenweg. Uit de zaak zijn onder meer cameras en mobiele telefoons weggenomen. Door een raam te forceren, wist men binnen te komen. De eigenaar doet aangifte. De politie onderzoekt de zaak. (BPS 08-196539)

Man aangehouden wegens brandstichting
ZORGVLIED Agenten hebben dinsdagmiddag een 36-jarige man uit Zorgvlied aangehouden op verdenking van brandstichting. De mogelijk verwarde man zou brand hebben gesticht in een garage die vastzit aan een woning aan de Meester Onsteestraat. De man is ingesloten voor verhoor en nadere zorg. Niemand raakte verder gewond bij de brand. (BPS 08-196702)

Politie controleert in verkeer
MEPPEL - Agenten hebben dinsdagmorgen aan de Hoogeveenseweg gecontroleerd op het rijden door rood licht. Tien verkeersdeelnemers (zowel automobilisten, als fietsers) zijn bekeurd wegens het negeren van het rode verkeerslicht. Met name veel fietser plegen de overtredingen. Voor de politie een reden om vaker te controleren, juist omdat de fietser een kwetsbare partij is in het verkeer. (BPS 08-193030)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.