Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht, 03-12-2008

Winkelmedewerker beroofd.

VEENENDAAL.- Een medewerker van een winkel aan het Verlaat in Veenendaal is gisteren door twee mannen beroofd van een fors geldbedrag.

Rond 12.00 uur liep de man van de winkel aan het Verlaat naar een bank op de Hoofdstraat in Veenendaal met de bedoeling daar geld te storten. Ter hoogte van de Pnielkerk werd hij plotseling door twee mannen bedreigd met een mes en moest hij de tas met het geld afgeven. Toen hij dat weigerde werd de medewerker met een voorwerp tegen zijn hoofd geslagen en werd de tas met het geld uit zijn hadden getrokken. Hierop gingen de mannen er vandoor.

Volgens het slachtoffer gaat het om twee lichtgetinte mannen in de leeftijd tussen 18 en 24 jaar. De politie is op zoek naar getuigen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug, telefoonnummer: 0900 8844.

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op dinsdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 19.30 uur werd de 62-jarige man uit Wijk bij Duurstede gecontroleerd op de Ringoven. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 645 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.