AutoRai

Chevrolet strategisch partner van eerste Global Mobile Short Film Festival

(12/3/2008)
Kevin Spacey, tweevoudig Academy Award winnaar voor beste acteur en regisseur, zal volgend jaar van 16 t/m 20 februari 2009 het GSM Mobile World Congress in Barcelona presenteren. Hij zal tijdens het Festival optreden als gastheer en als presentator van het MOFILM Mobile Short Film Festival. Dat hebben de GSMA en MOFILM vandaag samen bekendgemaakt.

Chevrolet is als strategisch partner en co-promotor aan het Film Festival verbonden en stelt een compleet nieuwe Chevrolet Cruze beschikbaar voor de winnende filmmaker.

Het MOFILM Mobile Short Film Festival is het vervolg op de eerdere succesvolle samenwerking van de GSMA met het Sundance Institute voor de organisatie van het Global Short Film Project op het Mobile World Congress in 2007. In 2008 kreeg die samenwerking een vervolg met de introductie van het merk MOFILM. Onder dat label worden de films van regisseurs van korte films die op de Film Festivals van Cannes, Locarno en Shanghai en op het Sundance Channel werden getoond, gepromoot. Voor die gelegenheden wierpen filmlegende Robert Redfort en actrice, schrijfster en regisseur Isabella Rossellini zich op als ambassadeurs.

Het MOFILM Mobile Short Film Festival is het eerste festival in deze vorm en benadrukt de toenemende invloed van mobiele media op de entertainmentindustrie, waarbij kunst, commercie en technologie samenkomen. Het initiatief voor de 2009-editie valt samen met de introductie van een nieuwe generatie geavanceerde mobiele multimediatoepassingen en services, die samen nieuwe mogelijkheden en kansen bieden om van korte videoâs te kunnen genieten.

Kevin Spacey, die onder andere schitterde in de Hollywood blockbusters American Beauty, The Usual Suspects en L.A. Confidential en momenteel werkzaam is als artistiek directeur bij het beroemde Old Vic theater in Londen, treed op als gastheer van het MOFILM Film Festival. Hij zal de prijswinnaar bekendmaken van de beste korte film van vijf minuten of korter. De deelnemende films zijn afkomstig van filmmakers uit de hele wereld. Tevens zal Spacey optreden in een belangrijk interview tijdens het congres op donderdag 19 februari.

Chevrolet Cruze voor beste filmmaker
Chevrolet is als strategisch partner en co-promotor aan het MOFILM Film Festival verbonden en stelt een compleet nieuwe Chevrolet Cruze beschikbaar voor de winnende filmmaker. De Cruze beleefde tijdens de Autosalon van Parijs zijn werelddebuut en laat zien dat een auto die veel waar voor zijn geld biedt ook zeer onderscheidend kan zijn. In het voorjaar van 2009 maakt de Cruze zijn opwachting in de Europese showrooms, als voorbode van een nieuwe generatie Chevrolets die wereldwijd geïntroduceerd zal worden.

âWe zijn er trots op om deel uit te kunnen maken van het GSMA â MOFILM Film Festival,â verklaart Wayne Brannon, Executive Director van Chevrolet Europe. âIk ben er van overtuigd dat dit evenement helemaal in lijn ligt met de kenmerken van de Cruze â een uniek design, comfort, gebruiksgemak, veiligheid, lage running kosten en een value-for-money niveau dat alle verwachtingen overtreft.â

MOFILM heeft nu al inzendingen ontvangen van filmmakers uit ruim 40 landen wereldwijd. Vanwege de overweldigende reacties heeft MOFILM aangekondigd de deadline voor ingezonden films te verschuiven naar 24 januari 2009. Meer informatie is beschikbaar op www.mofilm.com

Het Mobile World Congress van GSMA is âs wereld belangrijkste ontmoetingsplek voor de wereldwijde mobiele-filmindustrie. Naar verwachting zullen er meer dan 50.000 bezoekers op het congres af komen.