Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV BedrijvenBond

Utrecht, 3 december 2008

------

CNV BedrijvenBond is bezorgd over uitvoering WTV:

" Bedrijven mogen geen hond in de pot van Donner vinden"

" 64 bedrijven hebben nu al een aanvraag ingediend om geld te krijgen uit de pot van Donner. Maar Donner heeft aangegeven tot januari 200 miljoen euro beschikbaar te stellen voor aanvragen. Mijn vraag is nu, wat gebeurt er als de pot leeg is met de overige bedrijven die in dezelfde moeilijke situatie zitten? En vooral wat gebeurt er met hun werknemers", aldus Jaap Jongejan, voorzitter van de CNV BedrijvenBond: " Donner kan niet zo maar een grens stellen, dat gaat ten koste van teveel mensen. En als veel mensen hun baan kwijt raken dan kost dat Nederland handenvol geld. Reorganisaties en ontslagen leiden tot hogere WW kosten dan het gebruik maken van de WTV. Het is in het belang van de werknemers én van de economie dat mensen hun baan behouden."

"Maar het meest urgent is de situatie van mensen met tijdelijke contracten. Bedrijven die het moeilijk hebben zien zich genoodzaakt deze contracten direct te beëindigen. Dat zie je aan de maatregelen bij Nedcar waar bijna 300 uitzendkrachten hun baan verliezen, een groot aantal vanwege de crisis. Nedcar toont zich een betrokken werkgever, de uitzendkrachten krijgen 300 euro mee. Maar wij willen van het uitzendbureau nu wel garanties dat zij deze mensen zo snel mogelijk aan een nieuwe baan helpen en hen mogelijkheden bieden om zich te scholen. Zodra de situatie van Nedcar verbetert kunnen zij daar dan weer aan de slag", aldus Jongejan.

Wat de CNV BedrijvenBond betreft is het echt alle hens aan dek. En als het nodig is zal er meer ruimte moeten zijn dan de huidige 200 miljoen. De CNV BedrijvenBond zal middels de CNV Vakcentrale deze boodschap opnieuw neerleggen bij Donner.



Ingezonden persbericht