Partij van de Arbeid

Anita Andriesen overleden

03-12-2008 01:10

De PvdA is intens verdrietig dat Anita Andriesen is overleden. Anita was vanaf 1995 lid en vanaf 2002 gedeputeerde van de Provinciale Staten van de Provincie Fryslân. Wouter Bos: 'Ik zal Anita missen als een warm en sociaal mens maar ook als een echte sociaal-democrate. Heel betrokken, een goede bestuurder, dicht bij de mensen.

Voor Friesland was Anita zeer gezichtsbepalend. Niet alleen voor Friesland, maar ook voor de landelijke PvdA is dit een groot verlies. Anita is ons in goede en slechte tijden, ook tijdens haar ziekte, altijd trouw gebleven. Ik wens iedereen die van haar hield, en dat waren er heel veel, en iedereen van wie zij hield, en ook dat waren er heel veel, sterkte bij het verwerken van dit verlies'.

Partijvoorzitter Lilianne Ploumen: 'Anita stond klaar voor de Friezen, maar ook voor álle PvdAers in het hele land. Haar inzet, heldere ideeën en haar kritische blik heeft de PvdA veel goeds gebracht. Onvermoeibaar ijverde ze voor een vitale vereniging en ze gaf zelf steeds het goede voorbeeld door zichtbaar aanwezig te zijn, haar stem te verheffen als ze dat nodig vond, mee te doen en mee te denken en vooral door samen te werken. We wensen haar man, haar kinderen, haar familie en onze partijgenoten in Friesland veel sterkte om het verlies van Anita te dragen. We zullen haar verschrikkelijk missen'.

De Statenfractie en medewerkers van Fryslan: 'Ze deed al jong vrijwilligerswerk. Bij Amnesty International en in haar Kerk. Ze was van het type: niet langs de kant staan, maar de handen uit de mouwen en de voeten in de klei. Dat bleef haar manier van werken; ook toen zij in 1990 actief werd voor de PvdA. Tijdens de laatste verkiezingscampagne heeft ze zich met hart en ziel ingezet om anderen van die droom te overtuigen. Dat is gelukt. Veel mensen geloofden in haar en de manier waarop zij als gedeputeerde in Fryslân werkte.

Anita was al enige jaren ziek. Toch bleef ze tot op het laatst gedreven om haar droom te realiseren. Daar heeft ze keihard voor gewerkt. Anita verloochende haar politieke kleur niet. Haar rode autootje, volgeplakt met logo's van de PvdA, was in de gehele provincie en tot ver daarbuiten te zien. Ze was in alle opzichten een zichtbare politica en bestuurder'.

zie ook www.friesland.pvda.nl