Gemeente Assen


Bedrijven Assen-Noord samen voor veilige werkomgeving

Assen, 3 december 2008

Ondernemers verenigd in Parkmanagement Assen Noord ondertekenen op 3 december een intentieverklaring om het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen te verkrijgen. Samen met de gemeente, de politie, de brandweer en het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing gaan zij toewerken naar het Keurmerk voor de bedrijventerreinen Peelerpark en Messschenveld.

Het Keurmerk vereist maatregelen rond brandveiligheid, inbraakpreventie en bereikbaarheid van de terreinen. Het is ontwikkeld door het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing. MKB-Nederland ondersteunt bij het verkrijgen van het Keurmerk. Certificering gebeurt door de onafhankelijke certificeringsinstantie KIWA, naar verwachting in de loop van 2009.

Initiatiefnemer van het keurmerk is Parkmanagement Assen Noord. Dit is een vereniging van ondernemers op de bedrijventerreinen Peelerpark en Messchenveld. Sinds de oprichting in juli 2007 zetten zij zich in voor een goede kwaliteit van de bedrijventerreinen. Zij doen dit door samen te werken op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid en afvalinzameling.

Het is de bedoeling dat op termijn ook de bedrijven in het westelijke deel van de stad via Parkmanagement West het Keurmerk Veilig Ondernemen aanvragen.