Gemeente Wervershoof


Bodemonderzoek Bisschop Grentplantsoen

02 dec 2008
Aan het Bisschop Grentplantsoen wordt deze week bodemonderzoek uitgevoerd op de beoogde locatie voor de nieuwe Schoof en in de directe omgeving.
Het onderzoek bestaat uit twee delen: het bemonsteren van de bodem en het grondwater. Deze week worden grondmonsters genomen en peilbuizen geplaatst voor de bemonstering van het grondwater. De grondwatermonsters worden op een later tijdstip genomen.

Achtergrond: de gemeente is samen met woningstichting Het Grootslag en het bestuur van De Schoof bezig met de nieuwbouw van De Schoof op het Bisschop Grentplantsoen. Om straks het nieuwe gebouw te kunnen bouwen moet een bestemmingsplan worden opgesteld. Daar is de gemeente nu mee bezig. In het bestemmingsplan moet onder andere inzichtelijk gemaakt worden dat de kwaliteit van de bodem geschikt is voor de nieuwe functie. Er moet dus een bodemonderzoek uitgevoerd worden.

Omdat er heel weinig tijd zit tussen de opdrachtverlening door de gemeente en het uitvoeren van het daadwerkelijke onderzoek is het helaas niet mogelijk om omwonenden persoonlijk op de hoogte te brengen van het onderzoek.

Meer weten?
Neem dan contact op met onze beleidsmedewerker VRO J. Bonenkamp (0228) 58 71 40 of per e-mail bonenkamp@wervershoof.nl

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171