Snel vaardigheden in beeld met 'online' competentiescan

03/12/2008 13:32

ABU

Sinds vandaag kunnen uitzendkrachten online hun werkervaring laten waarderen. Hiervoor is speciaal een 'online' competentiescan ontwikkeld. Middels de competentiescan kan snel worden bepaald of een uitzendkracht bepaalde kennis heeft opgebouwd die is om te zetten in een ervaringscertificaat (EVC). Het initiatief van STOOF kan een belangrijke rol spelen in het oplossen van de huidige (acute) arbeidsmarktvraagstukken waarin de focus ligt op extra scholingsinspanning voor mensen die bijvoorbeeld hun baan dreigen te verliezen.

STOOF (Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche) vindt ervaringscertificaten een belangrijk middel om uitzendkrachten duurzaam inzetbaar te maken op de arbeidsmarkt. Ze bieden goed zicht op competenties en kwalificaties van uitzendkrachten en bieden daarmee perspectief op de arbeidsmarkt. De competentiescan toetst de in de praktijk opgebouwde kennis en ervaring van de flexkracht aan de vereisten voor een mbo- of hbo-opleiding. De scan is eenvoudig te maken en is te benaderen via de website van STOOF, www.stoof-online.nl. Voorlopig zijn in de scans een 80-tal opleidingsrichtingen opgenomen voor een aantal verschillende sectoren: zorg, logistiek, techniek, procesindustrie en administratieve beroepen. De scans zijn web-based en kunnen dus overal, waar internet aanwezig is, gemaakt worden. Ruim 3.000 uitzendkrachten kunnen gebruik gaan maken van de online competentiescan.

De aanpak van STOOF sluit aan op het advies van de Commissie De Vries 'De uitzendbranche als aanjager van werkgelegenheid' om uitzendondernemingen een grote rol te laten spelen als opleider. Een belangrijke aanbeveling betrof meer werk maken van ervaringscertificaten (EVC). Met dit initiatief geeft de uitzendbranche nu zelf gevolg aan het advies.





http://www.stoof-online.nl