Rechtbank Utrecht


Zorginstelling mag echtgenoot toegangsbeperking opleggen

Utrecht, 3 december- Zorginstelling Stichting Zorgspectrum mag de echtgenoot van een bewoonster een toegangsbeperking opleggen. De echtgenoot spande een kort geding aan, omdat hij het niet eens is met de beperkte toegang die hem eerder is opgelegd.

De rechtbank is van mening dat indien er fouten worden gemaakt bij de behandeling van bewoners, de bewoners zelf of hun naasten uiteraard vrij zijn om zich daarover te beklagen. Van belang is echter wel dat daarbij niet de grenzen van het betamelijke worden overschreden.

Uit verschillende stukken blijkt dat eiser zich meerdere malen agressief en intimiderend heeft gedragen tegenover het personeel. Tevens bemoeilijkt eiser door zijn houding de zorg voor zijn echtgenote. De zorginstelling heeft hierover meerdere gesprekken gevoerd met eiser en zijn echtgenote, helaas zonder tot een oplossing te komen.

De rechtbank is van mening dat de situatie dermate onwerkbaar is geworden en dat het vertrouwen zodanig is geschaad dat Stichting Zorgsprectrum een gegronde reden heeft om een toegangsbeperking in te stellen.

Bron: Rechtbank Utrecht
Datum actualiteit: 3 december 2008 Naar boven