Gemeente Wijdemeren



7,5 voor dienstverlening

7,5 voor dienstverlening

Inwoners van Wijdemeren geven de gemeente gemiddeld een 7,5 voor de kwaliteit van de dienstverlening.

De service van burgerzaken krijgt een 7,6 als rapportcijfer en het telefonisch contact een 7,3. Op deze onderdelen scoort de gemeente beter dan in 2005. Met name op het gebied van telefonisch contact. Dit blijkt uit onderzoek dat TNS Nipo, in opdracht van gemeente Wijdemeren, heeft gehouden.

Tweede onderzoek
Het is de tweede keer dat inwoners gevraagd werd de dienstverlening van de gemeente Wijdemeren te beoordelen. Bij het eerste klanttevredenheidsonderzoek in 2005 scoorde de gemeente ook goede cijfers: een gemiddelde van 7,2, een 7,5 voor burgerzaken en het telefonisch contact kreeg toen een 6,8. Duidelijk is dat de inspanningen van de gemeente om het telefonische contact te verbeteren zn vruchten hebben afgeworpen.

Kwaliteit brieven
Omdat het onderzoek van TNS Nipo niet specifiek de kwaliteit van de brieven onderzoekt, heeft de gemeente voor dit belangrijke communicatiemiddel zelf een enquête gehouden. 132 ontvangers van gemeentelijke brieven reageerden en gaven een 7,9 als gemiddelde.

Kwaliteitsniveau vasthouden
Het college van B en W is tevreden met de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek. Doel is de komende periode deze kwaliteit van dienstverlening vast te houden en waar mogelijk te verbeteren. Verbeterpunten die uit het onderzoek naar voren komen zijn: de wachttijden bij de balies, de openingstijden en de doorlooptijd van balieproducten.

Vergelijken met andere gemeenten
Belangstellenden kunnen een samenvatting van het onderzoeksrapport van TNS Nipo downloaden via onderstaande link. In het rapport is ook te zien hoe Wijdemeren scoort ten opzichte van 91 andere gemeenten en vergelijkbare gemeenten.

Pijltje Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek 2008

(03-12-2008)