Productschap Margarine, Vetten en Olien (MVO)


03.12.2008

Productschap publiceert Quick Scan India

Het productschap heeft deze week de (Engelstalige) Quick Scan India gepubliceerd. In deze marktanalyse vindt u een overzicht van de opvallendste ontwikkelingen in de Indiase productie, consumptie, import en export van oliezaden, oliën, vetten en schroot met een focus op de periode 2004-2007. In deze uitgebreide quick scan is voor het eerst ook aandacht voor de invloed van India op de wereldbeschikbaarheid van MVO-bulkproducten.

India heeft het grootste oliezadenareaal van de wereld en heeft mede daardoor significante invloed op de wereldbeschikbaarheid van deze producten, met name raapzaad. De Indiase import van plantaardige oliën en vetten, die zeer sterk wordt gedomineerd door tropische oliën en sojaolie, schommelde in genoemde periode tussen de 4,4 en 4,6 miljoen ton. Tussen deze oliën heeft voortdurend substitutie plaatsgehad in de afgelopen jaren. De export van Indiase MVO-producten is relatief bescheiden maar laat ook een aantal opvallende ontwikkelingen zien.

Klik hier voor de index van de Quick Scan India.

Mocht u nog vragen hebben over India, dan kunt u contact opnemen met Arnold de Groot, tel. 070-3195113 of e-mail groot@mvo.nl.

Bent u geïnteresseerd in een abonnement op de Quick Scans? Kijk hier voor de voorwaarden.