Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Bewonersbudgetten Transvaal

2 december 2008

Leuk plan voor de Transvaalbuurt, geef je nu op! trvl_logo2_rgb.jpg (191 Kb)

Wil je senioren helpen, een moestuin ontwikkelen, een cultuurcafé voor vrouwen beginnen, een verhalenwedstrijd organiseren of een voetbaltoernooi oprichten?

Dan kun je je opgeven voor een buurtinitiatief. Dit kan heel gemakkelijk door het invullen van het aanvraagformulier.

Er zijn vier spelregels

Het plan of idee moet wel aan een paar voorwaarden voldoen:
* Het plan is voor Transvaal!

* Er worden meerdere mensen bereikt.

* Bewoners blijven betrokken bij de voorbereiding en/of uitvoering.
* Het plan is niet commercieel.

Je hebt een plan?

Je aanvraag wordt pas definitief door het invullen van het aanvraagformulier. Daarin staan de volledige voorwaarden. Het aanvraagformulier kun je op deze pagina downloaden.

Je aanvraag kun je mailen naar:
bewonersbudgetten@oost-wgm.amsterdam.nl

Hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier?

Mocht je hulp nodig hebben bij het aanvragen van een plan, dan kun je terecht bij Wouter Stoeken, participatiemakelaar bij stadsdeel Oost-Watergraafsmeer en Joke Soolsma, opbouwwerker bij Dynamo. Zij kunnen je helpen bij het invullen, of volledig maken van je aanvraag.

Wouter Stoeken

Tel: 020-774-4413
E-mail: bewonersbudgetten@oost-wgm.amsterdam.nl

Joke Soolsma

Tel: 020-460 9387
E-mail: bewonersbudgetten@dynamo-amsterdam.nl

Wie beoordeelt mijn plan?

Er is een commissie die beoordeelt of een plan geld krijgt uit de bewonersbudgetten voor de Transvaalbuurt. De commissie bestaat uit 5 mensen; vertegenwoordigers van stadsdeel, woningcorporatie, welzijnsorganisatie Dynamo en bewoners. De commissie toetst de plannen aan de regeling bewonersbudgetten Transvaalbuurt.

Het kan snel gaan!

Als je aanvraag volledig is ingevuld en ingediend, krijg je binnen 4 weken te horen of je budget krijgt voor de uitvoering van je plan.

Bewonersbudgetten wat is dat?

Om van Transvaal een Prachtwijk te maken is er de komende jaren geld beschikbaar gesteld door het Rijk. Dit geld, de trvl_logo1_rgb.jpg (211 Kb) zogenaamde bewonersbudgetten, is bedoeld voor de bewoners van Transvaal en voor bewonersorganisaties en kleine buurtondernemers in de Transvaalbuurt. Met het geld kun je een initiatief voor de buurt uitvoeren. Het plan moet wel bijdragen aan de sociale cohesie in de buurt, of iets te maken hebben met wonen, werken, leren, integreren of veiligheid. Omdat de minister van integratie het heel belangrijk vindt dat de bewoners ook zelf actief en betrokken zijn, kun je vanaf nu een aanvraag indienen.