Saxion Hogescholen
BR>

wo 03 december 2008

Bekostiging voor Saxion masteropleiding
/files/storage/ama/X-200804181422278751.jpg

De minister van OC&W, de heer Plasterk, heeft besloten de masteropleiding Health Care & Social Work van Saxion voor bekostiging in aanmerking te laten komen.

De master Health Care & Social Work leidt mensen op tot experts om uitdagingen in de hedendaagse gezondheidszorg het hoofd te bieden. Afgestudeerden zijn in staat op wetenschappelijk verantwoorde wijze belangrijke praktijkvraagstukken in kaart te brengen en daarvoor oplossingen te bedenken.

De bekostiging is vorig jaar aangevraagd nadat de minister had aangegeven dat deze voor een beperkt aantal opleidingen mogelijk zou zijn. De bewezen kwaliteit (op basis van werkveldonderzoek) en de unieke combinatie van de domeinen gezondheidszorg en welzijn hebben in de advisering de doorslag gegeven. Met dit akkoord wordt nu de registratie voor de opleiding in gang gezet. De hoogte van het collegegeld is momenteel nog niet vastgesteld.

Deze master maakt deel uit van het programma van het Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie. Het is de verwachting dat de opleiding de komende jaren zal groeien. Afgestudeerden van hbo-opleidingen op het gebied van gezondheidszorg of welzijn kunnen na een aantal jaren werkervaring terugkomen voor het behalen van hun mastertitel bij Saxion.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Frans Pol, voorzitter van het Kenniscentrum Gezondheid, Welzijn & Technologie van Saxion, tel. 053-4871597