Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Schouwen voor kindvriendelijke wijk Feijenoord

Kindvriendelijk in Rotterdam betekent veilig spelen, voldoende en beschikbare voorzieningen en activiteiten voor kinderen en jongeren, saamhorigheid en binding, verbetering van omgevingsfactoren in de wijken en kindvriendelijk bouwen op basis van maatwerk per wijk. Kortom: zichtbare, haalbare en concrete maatregelen om wijken aantrekkelijk te maken voor gezinnen met kinderen.

Kinderen willen gewoon leuk en veilig spelen in hun buurt, zoveel mogelijk op grasveldjes en vooral vette en toffe speelplekken tot hun beschikking hebben. Ze hebben hierover uitgesproken meningen en schromen er ook niet voor oplossingen aan te dragen.

In dit kader moet de kinder/jeugdschouw in de wijk Feijenoord op 26 november worden geplaatst. Stichting Welzijn Feijenoord (SWF) organiseerde hem en een 15-tal kinderen (10-12 jaar) deed hieraan mee. De kinderen gingen na een korte voorbespreking in Buurthuis De Dam de straat op om te schouwen. Samen met medewerkers van SWF, onder leiding van jongerenmakelaar Zeno Zevenbergen.

Op hun route deden ze achtereenvolgens het plein voor De Dam aan, Sportpark de Koepels met het Cruyff Court, het Helderheidplein, het plein bij de Groen van Prinsterenschool, Stampioenplein en het Rosepark/ Feijenoord sportcontainer. IJverig aantekeningen makend en als volleerde buitenruimte-experts druk met elkaar discussierend. Op elke plek bleven ze ongeveer 10 minuten.

Er liepen ook 2 kinderen mee, begeleid door Stichting Hoedje van Papier. Deze stichting brengt alle activiteiten met betrekking tot Kindvriendelijke Wijken (KIWI) in beeld, met tekst en fotos.

Projecten

Spelen op straat krijgt in de wijk Feijenoord prioriteit als het gaat om KIWI. De komende tijd gaat hard gewerkt worden aan het op orde brengen van een aantal basisvoorzieningen. Projecten in de wijk Feijenoord die vanaf begin 2009 in uitvoer gaan, liggen in de sfeer van:

1) De aanleg van kindvriendelijke routes;

2) Opknappen van de buitenruimte bij de Persoonsdam;
3) Opknappen van bestaande speelplekken;

4) Meer groen in de wijk

Druk in de weer als volleerde buitenruimte-experts.

fotos deelgemeente Feijenoord