Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Ondernemen in de buurt

Bedrijven uit de Business Centre Feijenoord werken aan de wijk. Samen met ruim vijftig buurtbewoners en vertegenwoordigers van (belangen) organisaties bedenken zij projecten ter bevordering van scholing, werk en meedoen in de wijk (sociale participatie).

Hiervoor heeft er een speciale werkbijeenkomst Business Centre Feijenoord voor de buurt plaats. Ruim vijftig ondernemers, buurtbewoners en organisaties hebben verschillende ideeën bedacht en deze omgezet in zes concrete projectplannen, waaronder extra computerlessen, een interactieve buurtwebsite, 25 werklozen aan het werk zetten en een speciale jongerenkrant.

In de eerste instantie was afgesproken om 1 project uit te voeren. Ontwikkeling Bedrijf Rotterdam (OBR) en deelgemeente Feijenoord waren echter zo enthousiast over de ideeën dat zij hebben besloten om alle zes projecten te honoreren. De projecten worden in de loop van 2009 uitgevoerd. Aanwezigen gingen met een tevreden gevoel weg. Het direct bedenken van ideeën, samen te werken aan de uitvoering en ter plekke een besluit nemen over het vervolg werd bijzonder op prijs gesteld.

In de komende periode wordt er met de betrokken partijen een plan van aanpak gemaakt, waarin de projectplannen nog scherper gesteld worden. De uitvoering van deze projecten wordt door alle aanwezigen nauwgezet gevolgd.