Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 03-12-2008 o Persberichten district I

HENNEP OP ZOLDER EN IN DE SCHUUR
ZWIJNDRECHT- Het wijkteam van de politie Zwijndrechtse Waard heeft op dinsdag 2 december op zolder en in het schuurtje van een woning aan de Handelstraat hennep aangetroffen. De politie ging af op een melding dat er een vreemd geluid werd gehoord Het ging om 40 planten en bijna 800 stekjes. De bewoners, een 55-jarige man en een 54-jarige vrouw zijn door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar zijn ze gehoord. Nadat zij een verklaring hadden afgelegd en bekend, mochten zij weer naar huis. De plantage is door een gespecialiseerd bedrijf geruimd.

MAN VERLIEST MATRAS
DORDRECHT- Agenten die op de N3 reden, zagen dinsdag dat een man zijn lading, een matras, verloor terwijl hij half op de vluchtstrook en half op de uitvoegstrook stond. Nadat de agenten waren gestopt, reed de man verder zonder het matras mee te nemen. Het voertuig is staande gehouden, waarna de man aangaf dat hij haast had en het matras los op zijn aanhanger had gelegd. De man is bekeurd en begeleid naar een tankstation om spanbanden te kopen.

84-JARIGE VROUW SLACHTOFFER VAN BABBELTRUC- POLITIE ZOEK GETUIGEN DORDRECHT Gisteren is in Dordrecht een 84-jarige vrouw beroofd in haar woning aan de Prinses Julianaweg. Twee vrouwen belden bij haar huis aan en vertelden dat ze voor de bovenburen kwamen, maar dat die niet thuis waren. Daarom wilden ze een briefje in de brievenbus doen en vroegen om een papiertje en een potlood. De bewoonster van het huis liet hen binnen. Terwijl de ene vrouw in de keuken een briefje schreef en de bewoonster aan de praat hield, doorzocht de andere vrouw het huis. Na hun vertrek, bleken een bankpas, portemonnee en een geldbedrag gestolen.
De verdachten zijn twee vrouwen met een licht getinte huidskleur die goed Nederlands spreken. De politie roept mensen die gisteren omstreeks 15:00 uur deze vrouwen hebben gezien in de buurt van de Prinses Julianaweg op om contact op te nemen via het nummer 0900 8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000 (gratis).