Politie Zuid-Holland-Zuid

Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 03-12-2008 o Persberichten district II

POLITIE FLYERT NA WONINGINBRAKEN
ALBLASSERDAM- De politie van het wijkteam Alblasserwaard-West heeft dinsdagmorgen 2 december in de omgeving van de Rembrandtlaan en Ieplaan flyers in de bus gedaan. Dit naar aanleiding van inbraken die de afgelopen dagen gepleegd zijn in twee woningen in die omgeving. Het doel van het flyeren is tweeledig. Allereerst preventief: inwoners worden zo in kennis gesteld van de inbraken en de gebruikte inbraakmethode, zodat zij extra alert zijn en voorzorgsmaatregelen kunnen nemen. Daarnaast kunnen zij de politie melden of zij iets verdachts hebben opgemerkt in de omgeving van de inbraken.

BLAUW OOG NA WOORDENWISSELING
ALBLASSERDAM- Een zakelijk geschil leverde een 40-jarige inwoner van Papendrecht op dinsdag 2 december verwondingen aan het gezicht op. De Papendrechter had nog geld te goed van een 40-jarige inwoner van Reeuwijk, die hij op de Grote Beer daarover aansprak. De woordenwisseling die hierop volgde liep al snel uit de hand. De Papendrechter zou dreigende taal geuit hebben en iets uit zijn zak willen pakken. De man uit Reeuwijk schrok hiervan en begon te slaan, waardoor de man uit Papendrecht een bebloed gezicht en een blauw, dik oog opliep. De politie die ter plaatse kwam heeft de dader aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De lichtgewonde man is behandeld in het ziekenhuis.

HENNEPKWEKERIJ ONTRUIMD
GORINCHEM De politie heeft gisteren een hennepkwekerij aan de Willem van Arkellaan in Gorinchem ontmanteld. De eigenaar van het pand had de politie benaderd. Hij had een gedeelte van zijn pand verhuurd en daar kon hij plotseling niet meer naar binnen. In het afgesloten gedeelte van het pand vond de politie een hennepkwekerij met bijna duizend planten en een aantal stekjes. De hennep is vernietigd en de politie stelt een onderzoek in naar de huurder.

VERBODEN VUURWERK IN AUTO
LEERDAM Een 35-jarige man uit Nieuwland is gisterenavond aangehouden. Surveillerende agenten reden over de Koendersweg te Leerdam, toen zij naast een auto die voor hen reed een rookwolk zagen ontstaan. Nadat zij de auto staande hadden gehouden, bleken hierin diverse stukken vuurwerk aanwezig te zijn die niet in Nederland zijn toegestaan. De bestuurder van de auto is meegenomen naar het bureau. In zijn woning werd later op de avond nog meer vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BEWONER BETRAPT INBREKERS: GETUIGENOPROEP
NIEUW-LEKKERLAND Toen een 14-jarige jongen uit Nieuw Lekkerland dinsdagavond 2 december rond 19.00 uur thuis kwam bij zijn woning aan de Jan van Arkelstraat, zag hij twee inbrekers in de woning staan. Toen deze mannen de jongen zagen, gingen zij er direct vandoor met een computermonitor en enige sierraden. De jongen is vervolgens naar de buren gerend en heeft daar de politie gebeld. Hij hoorde nog auto starten en deze hard wegrijden.
De politie is op zoek naar getuigen van de inbraak. De verdachten zijn twee blanke mannen van hoogstens 35 jaar oud. Zij waren in het zwart gekleed. Hebt u meer informatie, belt u dan met de Politie Zuid-Holland-Zuid, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief).

GETUIGENOPROEP INBRAAK BOEKWINKEL
LEERDAM De Politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar getuigen van een inbraak in een boekwinkel aan de Hogenhoek. Deze inbraak is gepleegd tussen vrijdag 28 november om 21.30 uur en zaterdag 29 november 8.40 uur s-ochtends. Is u tussen deze tijdstippen iets bijzonders opgevallen of heeft u iets gezien? Belt u dan met de Politie Zuid-Holland-Zuid, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief)

GETUIGENOPROEP INBRAAK RESTAURANT
LEERDAM Onbekenden hebben een inbraak gepleegd in een restaurant aan de Kerkstraat. Deze inbraak heeft plaatsgehad tussen zondag 30 november 21.30 uur en maandag 1 december om 10.00 uur. Heeft u iets gezien in de omgeving van het restaurant of is u iets bijzonders opgevallen? Belt u dan met de Politie Zuid-Holland-Zuid, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief)