Provincie Noord-Holland

Molenprijs voor De Wervershoofse Molen

3-12-2008

Gedeputeerde Sascha Baggerman heeft zaterdag 29 november de eerste provinciale Molenprijs uitgereikt. De prijs ging naar korenmolen de Hoop van Stichting Wervershoofse Molen uit Wervershoof.

De stichting kreeg een bedrag van 2000,- overhandigd in molen de Krijgsman in Oosterblokker. Ook molen Het Pink uit Koog aan de Zaan, Twiskemolen uit Landsmeer, Stichting De Schermer Molens en de Etersheimerbraakmolen uit Etersheim kregen hetzelfde bedrag overhandigd. Met deze jaarlijks terugkerende prijs geeft de provincie Noord-Holland, samen met de molencommissie, blijk van zorg en betrokkenheid bij het werk van de vrijwilligers die de molens draaiende houden.

De provincie is vol lof over de kwaliteit van de ingezonden projecten. Zij passen allemaal zeer goed in een of meer van de drie categorieën waaraan de projecten moeten voldoen: landschap, toerisme en educatie. Veel van de projecten laten zien dat de molenwereld erin slaagt het publiek, en met name de jeugd, bij het molenwerk te betrekken. Alle projecten blinken uit door de inzet van vrijwilligers bij het molenwerk.

Korenmolen De Hoop van de stichting Wervershoofse molen is lokaal sterk verankerd in het cultuurhistorisch erfgoed van West-Friesland dankzij de inzet van de vrijwilligers van deze molenstichting. De molen trok dit jaar al meer dan 4000 bezoekers als een gevolg van de grote hoeveelheid aan activiteiten gedurende het seizoen, en de grote variatie daarin. Naast het organiseren van eigen activiteiten neemt de molen deel in verschillende samenwerkingsverbanden, die resulteren in een gezamenlijk aanbod, zoals Medemblik en Meer.

Nieuwsredactie