Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - woensdag 3 december 2008

Meld Vandalisme! campagne van start

In Amersfoort is de campagne 'Meld Vandalisme' van start gegaan, een initiatief van de gemeente Amersfoort in samenwerking met de politie. Doel van de campagne is om mensen op te roepen vernielingen zo snel mogelijk te melden. Zo kunnen daders sneller worden opgepakt door de politie en kan schade sneller worden hersteld.

De campagne om vandalisme te melden is gestart in het kader van Veilig Amersfoort. Juist in de aanloop naar oud en nieuw, neemt het aantal vernielingen aan bushokjes, prullenbakken, lantaarnpalen en ander straatmeubilair toe. Daarom is dit het moment om mensen te wijzen op de telefoonnummers waar vernielingen gemeld kunnen worden. CBS Outdoor, exploitant van de advertentieruimte in bushokjes, stelde voor de campagne gratis advertentieruimte ter beschikking. De campagne is tot en met 11 januari in de busabri's in Amersfoort te zien.

Melden naar politie
Voor de politie zijn extra ogen belangrijk als het gaat om vandalisme. Bewoners die zien dat iets vernield wordt of een verdachte situaties zien, kunnen het alarmnummer 112 bellen. Zo kunnen daders op heterdaad worden betrapt en worden opgepakt. Als bewoners de dader(s) van een vernieling kennen, kan dit bij het reguliere politienummer 0900 88 44 of anoniem via 0800 70 00 worden gemeld.

Meldpunt Woonomgeving
Voor het zo snel mogelijk herstellen van vernielingen is de gemeente verantwoordelijk. Soms zijn vernielingen niet bij de gemeente bekend en dan biedt alertheid van inwoners een waardevolle bijdrage. Het Meldpunt Woonomgeving is op werkdagen bereikbaar op 033 469 48 69. Een vernieling kan ook via internet gemeld worden met een meldingsformulier op www.amersfoort.nl.

Noot voor de redactie,