Baanbrekende ontwikkeling in de verslavingszorg

03/12/2008 15:16

SolutionS Center

Voorthuizen, 3 december 2008 - Burgemeester Jos Houben van Barneveld verrichtte vandaag de officiële opening van de nieuwe verslavingskliniek van SolutionS.

SolutionS Center Voorthuizen is de eerste private GGZ instelling voor de verslavingszorg in Nederland. SolutionS biedt hier een interne behandeling van minimaal 28 dagen voor elke vorm van verslaving al dan niet in combinatie met psychische problemen.

GGZ

Voor het eerst in de geschiedenis geeft de overheid een volledige erkenning aan een private zorginstelling binnen de GGZ. "We worden nu volledig erkend binnen de Wet Toezicht Zorginstellingen (WTZI). Onze cliënten hebben hierdoor recht op een maximale vergoeding vanuit hun zorgpolis", aldus Mario de Wit, directeur SolutionS.

Kwaliteitsimpuls

Voor Don Schothorst, oprichter van SolutionS, was dit de dag dat zijn droom waarheid werd: "Met de komst van deze kliniek hebben we een baanbrekende ontwikkeling in de verslavingszorg definitief gestalte gegeven. Zes jaar geleden ben ik met SolutionS begonnen en nu zijn we de meest prominente partij in de markt. Door onze komst heeft de verslavingszorg over de gehele linie een significante kwaliteitsimpuls gekregen. De verslaafde is dan ook de grote winnaar."

Warme locatie

SolutionS Center Voorthuizen is een luxe, warme locatie waar cliënten in een afgeschermde omgeving hun verslaving kunnen overwinnen. Burgemeester Houben is trots op de kliniek in zijn gemeente. Voordat hij de kliniek officieel opende zei hij: "Cliënten van SolutionS zoeken naar nieuwe wegen die ertoe moeten leiden, dat er een wending komt in hetgeen hij of zij tot nog toe volgde. SolutionS wil helpen deze overwinning te behalen. Daarbij ligt de nadruk op de noodzakelijke veranderingen om een keerpunt in de leefstijl te bereiken."

De Twaalf Stappen

SolutionS past het Twelve Step Minnesota Model toe als basis van de behandelmethode. Daarnaast is er aandacht voor het fysieke en spirituele welzijn van de cliënten. De belangrijkste focus ligt op de verandering in levensstijl. Dat is ingrijpend en gaat veel dieper dan de verslaving alleen. Deze methode is gebaseerd op het beroemde twaalf stappenmodel. Daarvoor heeft de Amerikaanse verslavingsauteur Patrick Carnes, Ph.D., een buitengewoon effectief werkboek geschreven. Tijdens de opening lanceerde SolutionS de Nederlandse uitgave onder de titel: 'De Twaalf Stappen: Een effectieve route naar herstel'.

SolutionS kan cliënten indien noodzakelijk binnen 24 uur na aanmelding opnemen. Voor SolutionS Center Voorthuizen geldt een eigen bijdrage voor de totale behandelkosten van maximaal 5.000 euro.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.solutions-center.nl