Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 december 2008

Winkeldief aangehouden

Enschede

De politie Twente heeft 2 december een winkeldief aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Dinsdag 2 december om 16.45 uur heeft de politie een winkeldief in een warenhuis aan het Hendrik Jan van Heekplein aangehouden op verdenking van diefstal van sportkleding. Aan het bureau bleek dat de 38-jarige Enschedese verdachte al in bezit te zijn van een rode kaart. Hij heeft een winkelverbod tot juni 2009. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. (08-151038)

Verkeerscontroles in Hengelo
Hengelo (ov)
Dinsdag 2 december heeft de politie Twente in Hengelo op diverse locaties verkeerscontroles gehouden.

Dinsdag 2 december heeft de politie Twente in Hengelo tussen 10.00 uur en 15.00 uur op diverse wegen, onder andere aan de Breemarsweg, de Wegtersweg en de Enschedesestraat, verkeerscontroles gehouden. Er werden in totaal ongeveer 300 voertuigen gecontroleerd. Elf bestuurders krijgen een boete omdat zij de maximumsnelheid overschreden. Eén bestuurder had zijn autoruiten voorzien van folie, één bestuurder had zijn lading niet conform de regels in zijn aanhangwagen, drie bestuurders droegen geen gordel en drie bestuurders negeerden het verbod niet rechtsaf te slaan aan de Grundellaan. Zij allen kunnen een acceptgiro tegemoet zien. Twee buitenlandse bestuurders hebben hun snelheidsboete van respectievelijk 57 en 75 euro ter plaatse betaald. (08-150814)

Doorrijden naar aanrijding

Enschede

Dankzij een alerte getuige en een oliespoor kon de politie Twente van Enschede-West de eigenaar achterhalen van het voertuig dat tegen de gevel van het politiebureau was gereden en daarna was doorgereden.

Dinsdagavond 2 december omstreeks 21.30 meldt een alerte getuige dat een witte Opel Combo tegen het politiebureau aan de Willem ter Kuilestraat was gereden en daarna weer is weggereden. De agenten bekijken de schade aan hun wijkbureau en constateren dat de structuurlaag van de gevel beschadigd is. Ook zien zij glas van vermoedelijk een achterlicht en een loopt er een oliespoor. De agenten volgen dit spoor en komen uit bij een witte Opel Combo met schade die geparkeerd staat aan de Zweringweg. De eigenaar, een 33-jarige Enschedeër, wordt aangehouden voor het doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding en overgebracht voor verhoor naar het politiebureau. Woensdag 3 december omstreeks 12.30 uur mag hij het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-151116)


---- --