Politie Haaglanden

Extra persbericht 3 december

Haaglanden, 03-12-2008

Jongen aangehouden voor mishandeling 72-jarige man Westland De politie in het Westland hield woensdagmorgen 3 december een 18-jarige jongen uit Schipluiden aan op verdenking van mishandeling van een 72-jarige plaatsgenoot. De man werd op woensdag 19 november omstreeks 19.45 uur op de Keenenburgweg mishandeld, nadat hij een overlastgevend groepje jongeren aansprak. Eén van de jongeren was het hier kennelijk niet mee eens en gaf de man een vuistslag. De man kwam hierdoor ten val en werd door zijn belagers op straat achtergelaten. De man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwondingen. De politie startte direct een rechercheonderzoek. Het onderzoek kreeg een doorbraak nadat een anonieme tip binnen kwam. Die tip leidde naar twee 18-jarige jongens uit Schipluiden. Voor één van hen, de vermoedelijke dader, verleende de officier van justitie toestemming om hem buiten heterdaad aan te houden. Agenten hielden hem woensdag 3 december omstreeks 06.15 uur in zijn woning aan. De tweede jongen werd aan het bureau ontboden om als verdachte gehoord te worden, omdat hij bij het incident aanwezig was. Hij meldde zich woensdag in de loop van de ochtend op het politiebureau. Beide verdachten hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. De aangehouden verdachte zit nog vast en wordt vrijdag 5 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. De tweede jongen mocht na verhoor weer naar huis.

Politie zoekt getuigen brandstichting in woning Leidschendam Op dinsdag 2 december omstreeks 20.45 uur kregen politie en brandweer melding van een brand in een woning aan de Plaspoelstraat. Er bevonden zich tijdens de brand geen mensen of dieren in de woning. Op last van de brandweer werden de omliggende woningen ontruimd. De brandweer was de brand snel meester. De woning heeft veel brand- rook en waterschade opgelopen. Behoudens de betreffende woning konden de bewoners van de omliggende woningen later die avond weer in hun woning terecht. De politie onderzoekt de brand, omdat er mogelijk van brandstichting sprake is. Eventuele getuigen van de brandstichting of gezien hebben dat personen zich verdacht in de omgeving van de Plaspoelstraat hebben opgehouden, worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de recherche van bureau Leidschendam-Voorburg, telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via te telefoonnummer 0800-7000.

Politie beëindigt illegale Bollywood handel
Den Haag - Het Haags Economisch Interventieteam (Heit) heeft vanmorgen 3 december naar aanleiding mede naar aanleiding van aanhoudende klachten een onderzoek ingesteld op de Haagse Markt aan de Herman Costerstraat te Den Haag. Het Heit team kreeg meerdere klachten vanuit de Hindoestaanse gemeenschap dat een marktkoopman uitsluitend gekopieerde Hindoestaanse dvds te koop aanbod. Ook kopers klaagden omdat de gekochte dvds het lang niet altijd deden en van een zeer beroerde kwaliteit waren. Het controleteam betrapte twee mannen van Pakistaanse afkomst (23 en 32 jaar) die de dvds te koop aanboden.

Illegale kopieën van Bollywood DVD's
Enkele van de aangetroffen illegale kopieën

De dvds van Bollywood repertoire
Zelfs de nieuwste Hindi tekenfilm die binnenkort wordt uitgebracht door Yash Raj & Walt Disney genaamd Roadside Romeo lag in gekopieerde versie op de kraam. Het Haags Economisch Interventieteam nam ruim 2200 illegale dvds in beslag. Beide verdachten bekenden hun illegale praktijken en kregen een proces-verbaal.