Gemeente Abcoude


De gemeente werkt aan werk

In het komende jaar start gemeente Abcoude met een aantal proeven die ervoor moeten zorgen dat mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt toch aan betaald werk komen. Zo zal de gemeente actief op zoek gaan naar banen die ingevuld kunnen worden door mensen met weinig scholing en of werkervaring. De gemeente doet dit vanuit de verplichting die voortkomt uit de wet werk en bijstand, maar de gemeente doet dit ook vanuit de overtuiging dat werken werkt. Werk levert namelijk meer op dan het salaris alleen. Financiële onafhankelijkheid, sociale contacten en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke voordelen van het hebben van werk. Gemeente Abcoude doet dit niet alleen, voor de uitvoering van deze plannen is een samenwerking gesloten met de afdeling sociale zaken van de Ronde Venen. Zij kunnen als grotere gemeente meer betekenen, ook voor de inwoners van Abcoude

Wat doet de gemeente De gemeente helpt mensen met een uitkering en werkloze niet-uitkeringsgerechtigden een baan te vinden. Dat kan op veel manieren, daarbij kan gedacht worden aan begeleiding, een re-integratietraject, scholing of een loonkostensubsidie. Als iemand (nog) niet kan werken, helpt de gemeente om weer mee te doen. Bijvoorbeeld via activiteiten buitenshuis waaronder vrijwilligerswerk.

Nieuwe aanpak in 2009 en 2010 Het is belangrijk dat de gemeentelijke hulp aansluit bij de wensen en mogelijkheden van de mensen die bemiddeld worden. In 2009 en 2010 wordt het bestaande re-integratiebeleid voortgezet, maar daarnaast werkt de gemeente ook aan een nieuwe aanpak. Mensen met een uitkering worden nog actiever betrokken bij de zoektocht naar passend werk dan voorheen. De gemeente gaat werkgevers actief benaderen en er starten enkele proefprojecten voor specifieke doelgroepen.

Mensen die vragen hebben over de mogelijkheden die de gemeente biedt kunnen contact opnemen met een klantmanager of met de publieksbalie afdeling Sociale Zaken van gemeente De Ronde Venen.
---

3 december 2008