Gemeente Abcoude


Gemeente wil tijdelijke dependance Piet Mondriaan op Zilverschoon

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Abcoude heeft besloten een bouwvergunning aan te vragen voor de oprichting van een tijdelijke locatie voor de Piet Mondriaan School. Als locatie is gekozen voor het grasveld bij Zilverschoon. Dit ligt pal tegenover het Piet Mondriaangebouw waar de OBS Piet Mondriaan in gehuisvest is. Het college wil op de genoemde locatie een huisvesting bouwen die drie jaar meekan, daarna moet er een permanente oplossing komen.

Achtergrond De reden dat het college wil overgaan tot het aanvragen van een bouwvergunning is dat er haast is geboden bij de uitbreidingsplannen die OBS Piet Mondriaan heeft. Als openbare basisschool is het de Piet Mondriaan niet toegestaan om kinderen te weigeren. Zij hebben de wettelijke verplichting om alle kinderen die zich aanmelden onderwijs aan te bieden. De huidige locatie is echter te klein om aan de vraag naar onderwijs te voldoen. Op basis van verwachte demografische ontwikkelingen denken gemeente en school dat er voor ruim 10 jaar een uitbreiding nodig is.

In de afgelopen periode heeft de gemeente behalve Zilverschoon ook enkele alternatieve locaties onderzocht. Uit dit onderzoek is gebleken dat er nog drie duurzame varianten zijn die ieder ook een oplossing voor het probleem zouden kunnen betekenen. Omdat deze duurzame varianten een hoog kostenplaatje met zich meebrengen is er nader onderzoek nodig om tot een definitief plan te komen. Gezien de noodzaak van nieuwe lokalen is er echter geen tijd voor om de uitkomst hiervan af te wachten. Daarom heeft het college gekozen voor de oprichting van tijdelijke lokalen. De direct omwonenden zijn door gemeente Abcoude middels een brief op de hoogte gesteld van de plannen die het college heeft. In deze periode van zes weken organiseert de gemeente twee spreekuren waar belangstellenden met hun vragen terecht kunnen.
---

3 december 2008