Gemeente Abcoude


Openbaar vervoer provincie Utrecht op de schop

Het openbaar vervoer in de provincie Utrecht staat aan de vooravond van een grote verandering. De meest in het oogspringende voor gemeente Abcoude is de wijziging van busmaatschappij. Vanaf 14 december zullen niet langer de bussen van vervoerder BBA Abcoude aandoen, maar zijn het de bussen van Connexxion die door de straten van onze gemeente rijden. Dit is echter niet de enige aanpassing op het gebied van Openbaar Vervoer.

In de aansluitingen naar Utrecht is het vooral opvallend dat de bussen niet langer doorrijden naar de Domstad, maar dat deze stoppen bij station Breukelen of Maarsen. Vanaf hier zullen dan verschillende treinen aansluiting bieden om de reis richting Utrecht te vervolgen. Met deze maatregelen hoopt de provincie een kwalitatieve impuls te geven aan het openbaar vervoer van en naar Utrecht. Behalve de bus verandert er ook een aantal zaken op het gebied van het treinverkeer. De stoptrein die nu nog tussen Rhenen en Amsterdam-Zuid pendelt gaat vanaf 14 december buiten de spits niet verder dan Breukelen. Dat betekent dat er minder treinen gaan rijden tussen Amsterdam-Zuid en Breukelen.

De provincie heeft de genoemde veranderingen gebracht als een vooruitgang van het openbaar vervoer. Er is echter ook veel kritiek op de gepresenteerde plannen. Veel mensen uit Abcoude en omgeving ervaren de doorgevoerde veranderingen als een achteruitgang. Deze beleving van een kwalitatief minder wordend openbaar vervoer is sterker geworden nu de provincie heeft besloten de bussen in Abcoude niet aan te laten sluiten op het station.

Voor meer informatie over de aanpassingen in het openbaar vervoer kunt u kijken op www.fluitendnaarutrecht.nl


---

3 december 2008