Gemeente Abcoude


Gemeenteraad buigt zich over skatevoorziening

De gemeenteraad van Abcoude buigt zich in haar volgende zitting op 18 december over de bouw van een tijdelijke skatevoorziening in Achter de Kerken. De wens voor een skatevoorziening in de gemeente is een oude. In de afgelopen jaren heeft de jeugd bij herhaling aangegeven heel graag een dergelijke voorziening in Abcoude te willen. Skaten is een populaire sport onder de jongeren in Abcoude. Willen ze zich echter goed uit kunnen leven, dan is daarvoor binnen de gemeentegrenzen van Abcoude geen mogelijkheid.

Locatie De zoektocht naar een geschikte locatie is voor de gemeente een moeilijke gebleken, omdat de beoogde locaties vaak weer zijn gekoppeld aan andere plannen. Om er nu toch voor te zorgen dat er binnen afzienbare tijd ook in gemeente Abcoude kan worden ge-skatet, wil het college van burgemeester en wethouders een tijdelijke oplossing aanleggen op - een deel van - het basketbalveldje in Achter de Kerken. De gemeenteraad zal bepalen of voor dit plan geld vrijgemaakt kan worden. Een permanente skatelocatie is, in afwachting van de verdere gebiedsontwikkeling, voorzien in het stationsgebied.

Geluid In het vooronderzoek dat heeft plaatsgevonden is speciaal gelet op de geluidsoverlast die een dergelijke voorziening kan veroorzaken. Op basis van dit onderzoek is gekozen voor een betonnen baan. Deze geeft, ook bij intensief gebruik, de minste geluidsoverlast. Zo wil de gemeente de overlast voor omwonenden tot een minimum beperken en tegelijkertijd de wijk aantrekkelijk houden voor de grote groep jeugd die er woont.
---

3 december 2008