FOSAG tekent innovatiecontract met minister Van der Hoeven

03/12/2008 16:46

FOSAG Belangenbehartiging en Dienstverlening B.V.

FOSAG, de ondernemersvereniging voor de schilders-, onderhouds-, glaszet- en metaalconserveringsbranche, tekende vandaag officieel het Innovatie Prestatie Contract met minister Van de Hoeven van Economische Zaken. Jan van Walsem, voorzitter van FOSAG, was daarvoor uitgenodigd op een bijeenkomst van het Innovatieplatform in de Van Nelle-fabriek te Rotterdam.

In deze 'broedplaats vol nieuwe producten, discussies en workshops', zoals het Innovatieplatform ook wel wordt genoemd en waar ook kopstukken rondliepen als premier Balkenende en banktopman Herman Wijffels, gaf Van der Hoeven uiting aan haar lof voor FOSAG. Want de brancheorganisatie nam zelf het initiatief om 21 aangesloten bedrijven te helpen bij het realiseren van hun innovatieplannen. FOSAG is namelijk penvoerder om de komende drie jaar 21 bedrijven te helpen bij het verwezenlijken van hun innovatieplannen.

Het ministerie van Economische Zaken hecht veel waarde aan innovatie omdat het een vliegwiel is voor economische ontwikkeling. Vandaar dat het ministerie via Innovatie Prestatie Contracten, waarvoor een brancheorganisatie altijd als tussenpersoon fungeert, subsidie verleent aan innovatieplannen van bedrijven. Zij kunnen rekenen op maximaal vijftig procent subsidie op de kosten die gepaard gaan bij innoveren. Te denken valt aan de uren die bedrijven er zelf insteken of de kosten die worden gemaakt door de inhuur van derden.

De 21 bij FOSAG aangesloten bedrijven kregen in maart van dit jaar al het groene licht van het ministerie van Economische Zaken. In totaal steken deze ondernemingen ruim tweeënhalf miljoen euro in hun innovatieplannen. Circa 1,25 miljoen wordt door Economische Zaken gesubsidieerd. Een voorbeeld van een innovatieplan is het initiatief dat enkele schilders- en onderhoudsbedrijven namen om duurzamer te werk te gaan bij grote renovatieprojecten en groot onderhoud. Dat willen ze doen door het principe van 'cradle to cradle' toe te passen.

Fotobijschrift (zie website)

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken (links) en FOSAG-voorzitter Jan van Walsem ondertekenen het Innovatie Prestatie Contract zodat 21 bij FOSAG aangesloten subsidie ontvangen voor de realisatie van hun innovatieplannen.





http://www.fosag.nl