Ingezonden persbericht


Amsterdam, 3 december 2008

Dagblad Academy voorziet in behoefte
32 nieuwe KrantMasters

Afgelopen dinsdag zijn in Vak Zuid 32 KrantMaster-certificaten uitgereikt. Het certificaat geeft aan dat de mediaprofessional de Cebuco Dagblad Academy met goed gevolg doorlopen heeft. Na de cursus zijn media experts in staat om een effectieve printstrategie met dagbladen uit te zetten.

Onder deze vierde lichting geslaagden veel mediabureaus. In totaal kregen achttien bureaumedewerkers hun certificaat, waaronder zeven medewerkers van M2Media, drie van BrandConnection en twee van SVBmedia. Van adverteerderzijde is Chantal van Hensbergen van Joop van den Ende Theaterproducties/Stage Entertainment gecertificeerd.

Dagblad Academy is een online opleiding die mediaprofessionals via een modulair lesprogramma de ins en outs over adverteren in dagbladen bijbrengt, en er voor zorgt dat zij het maximale effect uit het mediumtype weten te halen. De site is vrij toegankelijk via dagbladacademy.nl en doet tevens dienst als online-databank.

Sinds de introductie in mei 2008 heeft Dagblad Academy een enorme vlucht genomen. Met de 32 nieuwe KrantMasters is de teller uitgekomen op 87 personen. Dat de Dagblad Academy in een behoefte voorziet, blijkt uit de terugkoppeling van de deelnemers. De KrantMasters gebruiken de stof in de praktijk, voor de onderbouwing van hun dagbladplannen.

De volgende mediabureaus hebben één of meer gecertificeerde medewerkers:


1. M2Media en Kobalt: 7

3. Initiative: 5

4. BrandConnection: 4

5. SVBmedia: 2

6. DBB Reclame Adviesbureau, GroupM, Media Balance, MediaCom, Media Meadows, Universal Media, Wisecrackers en Zenith Optimedia: 1

Volgend jaar worden er opnieuw examens afgenomen. In 2009 zijn er vanwege de grote animo zelfs vijf examendata. Iedereen die bij een bureau, adverteerder of uitgever werkt en alles over dagbladen wil weten, kan online studeren en aansluitend het door Cebuco gecoördineerde examen afleggen. Kijk voor de examendagen op www.dagbladacademy.nl bij Certificering.



Ingezonden persbericht