Ingezonden persbericht


Gemeente Den Haag

Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht

Den Haag, 3 december 2008

The Hague Festivals 2009 verwacht 550.000 bezoekers

Het succes van The Hague Festivals 2008 heeft de ambities voor 2009 flink opgeschroefd. Den Haag verwacht in 2009 ongeveer vijftigduizend meer bezoekers ten opzichte van 2008. Dat is een groei van tien procent, waarmee het bezoekersaantal tot bijna vijfhonderdvijftigduizend mensen komt. Wethouder Citymarketing Huffnagel: "Er zullen ook meer evenementen aan The Hague Festivals worden toegevoegd. Zo blijft The Hague Festivals uitbreiden en groeien". De veteranendag zal structureel in de festivalperiode worden gehouden. En in 2009 maakt ook Roze Zaterdag deel uit van The Hague Festivals.

In 2008 waren Festival Classique, Den Haag Sculptuur, ShoppingNight, de Nederlandse Veteranendag en Parkpop de belangrijkste pijlers van The Hague Festivals. Deze - en veel andere evenementen - brachten bijna vijfhonderdduizend mensen op de been. The Hague Festivals 2009 zal worden gehouden van 12 juni tot en met 28 juni 2009. Het festival start met het Festival Classique en eindigt net als in 2008 met Parkpop. Het college verwacht voor 2009 vijftigduizend meer bezoekers en opzichte van 2008. Bezoekers komen steeds vaker ook uit de regio en andere delen van het land.

De evaluatie en analyse van The Hague Festivals is en was voor 2008 vooral geconcentreerd op de organisatoren en partners van The Hague Festivals. In 2009 zal het eerste bezoekersonderzoek worden gehouden.

Citymarketing instrument
The Hague Festivals vormt een belangrijk onderdeel van het citymarketing programma van Den Haag, zoals dit door de gemeenteraad is vastgesteld. The Hague Festivals brengt bestaande evenementen bij elkaar en stimuleert nieuwe initiatieven, waardoor deze onder de koepel van "The Hague Festivals" beter gepromoot kunnen worden.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie, Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ingezonden persbericht