Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom , 03-12-2008

Tweetal aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag twee personen aan voor
winkeldiefstal. De twee worden ervan verdacht eind september een fles parfum te hebben weggenomen bij een winkel in de Roselaar. De
gedupeerde deed aangifte. Personeel uit de winkel kon nog achter de daders aan lopen, maar kon ze niet meer inhalen omdat ze wegreden in een auto. De vrouw gaf het kenteken van de auto door aan de politie. Deze startte een onderzoek en kon de twee verdachten achterhalen. De 28-jarige man uit Roosendaal en de 29-jarige vrouw uit Sint Willebrord zijn verhoord en in verzekering gesteld. De man gaf de diefstal toe. De vrouw verklaarde er niets mee te maken te hebben.

Twee winkeldieveggen aangehouden

ROOSENDAAL: Op dinsdagmiddag betrapte personeel van een winkel in de Roselaar twee meisjes op winkeldiefstal. Ze hadden verschillende goederen uit het warenhuis weggenomen en wilde de winkel verlaten zonder te betalen. Bij de uitgang traden de detectiepoortjes in werking, waarna het 15-jarige meisje uit Fijnaart en het 13-jarige meisje uit Roosendaal zijn aangehouden. De twee gaven bij verhoor toe. Ze zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders.

Dronken bestuurder aangehouden

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag om 19.30 uur een 69-jarige man uit Bosschenhoofd aan op de Thorbeckelaan. De bestuurder verleende geen voorrang aan een politievoertuig. De politiemedewerker moest hard remmen om een aanrijding te voorkomen. De automobilist reed vervolgens slingerend verder over de weg. De politieman reed de automobilist vervolgens klem en hield hem aan. Op het politiebureau kwam uit de ademanalyse een uitslag van 735 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is in beslag genomen. Ook kreeg hij een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Rookwaar weg bij inbraak in tankstation

ZEVENBERGEN: De politie kreeg woensdag om 05.20 uur melding van een inbraak in een tankstation aan De Meeren. De daders braken een toegangsdeur open en namen onder andere rookwaar weg. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde en stelt een onderzoek in.

Auto weggenomen bij woninginbraak

STEENBERGEN: In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Kloosterturf. Tussen 23.00 uur en 06.45 uur braken onbekenden in middels de Bulgaarse methode. De daders namen uit de woning autosleutels weg en door middel van de sleutels een
donkergrijze BMW met kenteken 88-ND-KN. De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd. Technisch rechercheurs stelden een sporenonderzoek in in de woning.

Fietser gewond na ongeval

ROOSENDAAL: Bij een aanrijding op industrieterrein Borchwerf raakte woensdagochtend even voor 09.00 uur een 42-jarige fietser gewond. De man stak de Borchwerf over, net nadat een vrachtwagen passeerde. De tegemoetkomende automobilist, een 25-jarige man uit Ekeren, remde, maar kon de fietser niet meer ontwijken en er ontstond een aanrijding. De fietser raakte zwaargewond en is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht. De aard van het letsel in onbekend. De politie heeft een verklaring van de automobilist opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 03-12-2008 16:59 | © Regio Midden en West Brabant |